ESMAGÜL KOÇAK
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Keçiören ilçesine bağlı Etlik Mahallesi’nde yıllardır süregelen sel ve taşkın sorununu çözmek için harekete geçti. Her yağışta yaşanan su baskınlarının önüne geçilmesi amacıyla kapsamlı bir altyapı çalışması başlatıldı.
YENİ ATIK SU VE YAĞMUR SUYU HATLARI DÖŞENİYOR
Proje kapsamında mahalleye toplam 1175 metre yeni atık su ve yağmur suyu hattı döşeniyor. Bu çalışma sayesinde mevcut altyapının yetersiz kalan bölümleri modernize edilerek mahalledeki su taşkınlarının önüne geçilmesi hedefleniyor.
KAPASİTE ARTIRILACAK, TAŞKIN RİSKİ SONA ERECEK
ASKİ tarafından yapılan açıklamada, mevcut birleşik hatların ayrıştırılarak sistemin kapasitesinin artırılacağı belirtildi. Böylece hem atık su hem de yağmur suyu için ayrı hatlar kullanılacak, bu sayede ani yağışlarda oluşan sel riski ortadan kaldırılacak.
40 YILLIK SORUNA NEŞTER
Etlik Mahallesi sakinlerinin yaklaşık 40 yıldır yaşadığı altyapı kaynaklı sorun, ASKİ’nin başlattığı bu projeyle kalıcı olarak çözüme kavuşacak. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte mahallede daha güvenli ve yaşanabilir bir çevre oluşturulması planlanıyor.
