'Ayağınıza getiriyoruz' sözleriyle temeli atılmıştı: Afyon'a altı yıldır deniz gelmedi

'Ayağınıza getiriyoruz' sözleriyle temeli atılmıştı: Afyon'a altı yıldır deniz gelmedi

Altı yıl önce "Afyon’a deniz getiriyoruz" cümleleriyle temeli atılan Afyon Demirçevre Göleti hala yarım kaldı. Afyonkarahisar Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Harun Sağlam, konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Milyonlar boşa harcandı” ifadelerini kullandı.

Afyonkarahisar Belediyesi aracılığıyla 2017 yılında, ‘Afyon’a deniz getireceğiz’ söylemi ile birlikte Demirçevre Mahallesi’nde temeli atılan gölet, yarım kaldı.

Projenin Devlet Su İşleri, Orman Genel Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesi tarafından bitirileceği duyurulmuştu. Afyonkarahisar Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Harun Sağlam, “Devletimizin harcadığı paraların bir kısmı boşa gitmiş oldu” ifadelerini kullanarak projeye tepki gösterdi.

'ÖZEL DENİZ KUMU GETİRİLECEKTİ'

Duvar'dan Nail Azbay'ın haberine göre; temeli atıldığı zamanlarda 7 milyon TL’ye mal olacağı ifade edilen göletin etrafının özel deniz kumuyla kaplanacağı ve plaj ortamı oluşturulacağı açıklanmıştı. Dönemin Afyonkarahisar Belediyesi Başkanı Burhanettin Çoban tarafından başlatılan proje, yerine gelen Mehmet Zeybek tarafından devam ettirilmedi.

'KANALIN YAPILMASINI İSTİYORUZ'

Afyonkarahisar Belediyesi’nin İYİ Partili Meclis Üyesi Harun Sağlam konu ile ilgili olarak, “Buraya, Demirçevre Göleti ve Plajı yapılacaktı. Medyada bu tür haberler yer almıştı. Proje kapsamında ağaçlandırılan bölgeler olacaktı. Ama durum tam tersi şekilde. Sadece duvar yapılmış, emniyet ve kontrol yok. Ne insanlar ne de hayvanlar için bir tedbir alınmış. Devletimizin harcadığı paraların bir kısmı boşa gitmiş oldu. Benim bildiğim kadarıyla 2018’den beri böyle. Beton kısmı yapıldı ancak kanal kısmı yapılmadı. Atıl vaziyette bekliyor” dedi.

harun-saglam-v6nr.jpgİYİ Partili Meclis Üyesi Harun Sağlam

Bu alanın atıl vaziyetten kurtarılarak halkın hizmetine sunulması gerektiğini kaydeden Sağlam, “Kanalın yapılmasını istiyoruz. Kanal yapılmazsa Demirçevre’deki tarım arazileri ve turizm bölgesindeki oteller tehlike altında olur. Burası Afyonkarahisar’ın menfaatine olacak bir yerdir” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN