Aydın'da 10 gün içinde 3. çiftlik yangını

Aydın'da 10 gün içinde 3. çiftlik yangını

Aydın'da 10 gün içinde üçüncü çiftlik yangını Karacasu ilçesinde yaşandı. Yangının çıkış nedeninin balyaların hava alamayarak gaz birikmesi sonucu samanların kendi kendine tutuşmasından olduğu belirtiliyor. Olayı anlatan Fatih Şenler daha önce böyle bir şey görmediğini belirterek samanların kendi kendine tutuştuğunu aktardı.

Aydın'da 10 gün içinde üçüncü çiftlik yangını gerçekleşti. Gece yarısı Karacasu ilçesindeki bir besi çiftliğinin saman deposunu alevler sardı. Çiftlikte yaşayan aile dumanları görünce durumu hemen ekiplere bildirdi.

1-002.jpg

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, yangını yaklaşık 7 saatlik çalışma sonucu söndürebildi.  200’e yakın besi ve damızlık hayvanın bulunduğu çiftliğin 750 metrekarelik saman deposunda meydana gelen yangında 500’er kiloluk 180 balya arpa hasılı, 500’er kiloluk 75 balya saman, 25’er kiloluk 200 paket yonca zarar gördü. İlk belirlemelere göre toplamda 150 bin liralık maddi zararın oluştuğu bilgisi verildi.

2-003.jpg

'BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM'

Olayı anlatan Fatih Şenler, “Ben 51 yaşındayım. Böyle bir şey görmedim. Kendi kendine tutuştu. Havadan mıdır nedir bilmiyoruz. 22 gün önce istiflemiştik. Bugün hava almaları için yerlerini değiştirecektik, ama olmadı. Çok üzgünüz” dedi.

4-001.jpg

Yangının balyaların hava alamayarak gaz birikmesi ve arpa hasılları ve samanların kendi kendine tutuşması sonucu meydana geldiği tahmin ediliyor.

Şehirde daha önce de Kuyucak ilçesinde iki çiftlikte de saman balyaları yanmıştı. Buradaki yangınların da samanların kendiliğinden tutuşması sonucu çıktığı ifade edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN