Barajlar boşaldı, İmamoğlu'ndan açıklama geldi: Bu sene susuzluk olmayacak

Barajlar boşaldı, İmamoğlu'ndan açıklama geldi: Bu sene susuzluk olmayacak

İstanbul'da dün 24,69 olan barajların doluluk oranları bugün 24,43'e geriledi. Özellikle Büyükçekmece baraj gölünde doluluk oranının yüzde dörde düşmesi, bakteri riskini gündeme getirdi. Hem kuraklığa hem hem de bakteri iddialarına yanıt veren İBB Başkanı İmamoğlu "Büyükçekmece bu denli kurumayı daha önce yaşamış bir göl. Yakın zamanlarda yaşadı. Tedbirlerimizi alıyoruz. Tabii ki suyla ilgili bir alarm var doğa olarak var. Ama susuzluk diye bir durum ile karşı karşıya değiliz bu sene" dedi.

Kurak ve sıcaklığın etkisini kaybetmediği mega kent İstanbul'da barajlar tükenmeye devam ediyor. Korku dolu manzaralara sahip olan barajlarda su yerine toprak hakim olmaya başladı. Dün 24,69 olan doluluk bugün 24,43'e geriledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldığı bir törende, su krizine ve tükenen Büyükçekmece baraj gölündeki bakteri riskine dair değerlendirmelerini paylaştı.

'BÜYÜKÇEKMECE DAHA ÖNCE DE KURUDU'

Başkan İmamoğlu, “Bu konuda her gün tedbirleri alıyoruz. Bizim İSKİ, dünyanın en deneyimli kurumu. Böyle bir riskin olduğu yerden zaten su pompalamamız mümkün değil. Büyükçekmece bu denli kurumayı daha önce yaşamış bir göl. Yakın zamanlarda yaşadı.

SUSUZLUK OLMAYACAK

Ne yazık ki böyle bir süreç yaşıyoruz. Aylardır İstanbul yağmur görmedi. Temennimiz yağışların artık İstanbul’a bir an önce ve yakın bölgeye gelmesi. Bizim bugün söyleyeceğimiz şey, suyun verilmesi hususunda kadim İSKİ kurumuna kimsenin güven sorunu yaşamaması. Ama her bireyin mutlaka suda tasarrufa dikkat etmesi, herkesin bir damla suyun bile çok önemli olduğunu bilmesini istiyoruz. Şu anda mevsimler olarak yağış zamanı geliyor, onu bekliyoruz. Şu anda tabii ki suyla ilgili bir alarm var doğa olarak var. Ama susuzluk diye bir durum ile karşı karşıya değiliz bu sene” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN