Bartın'daki selde barınakta kilitli bulunan 56 köpek öldü

Bartın'daki selde barınakta kilitli bulunan 56 köpek öldü

Şiddetli sağanak yağışın sele yol açtığı Bartın'da feci bir olay meydana geldi. Kentte barınakta kilitli bulunan 22'si yavru 56 köpek sel suları nedeniyle öldü. Barınağın sahibine 434 bin TL ceza kesildi.

Sel taşkınlarının yaşandığı Bartın’da Sevim Arkan tarafından oluşturulan bir barınakta beslenme ve bakım ihtiyaçları karşılanan 356 köpek taşkın sırasında terk edildi. Suların bastığı barınaktaki birçok köpek kafeslerin çatılarına çıkarak hayatta kalırken suların içinde kalan 22’si yavru olmak üzere 56 köpek telef oldu. Çevrede yaşayan vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye yönlendirilen Bartın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Bartın Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri kurtarma çalışması yaptı. Suların bastığı barınakta sağ kalmayı başaran 300 köpek İl Özel İdaresine ait hayvan barınağına götürüldü.

Barınaktaki köpekleri taşkın riskine karşı terk eden ve 56 köpeğin telef olmasından sorumlu tutulan barınak sahibi Sevim Arkan’a izinsiz barınak kurmaktan dolayı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında 434 bin TL para cezası kesildi. Arkan’a ayrıca, hayvanların telef olmasına neden olduğundan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından da suç duyurusunda bulunarak soruşturma açılacağı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN