Başkan Yaşar, Genç Nevşehirlileri ağırladı

Başkan Yaşar, Genç Nevşehirlileri ağırladı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Genç Nevşehirliler Derneği tarafından düzenlenen geleneksel kahvaltı programına ev sahipliği yaptı.

Yenimahalle Belediyesi Nergis Salonu’nda düzenlenen etkinliğine Başkan Yaşar’ın yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, Ferudun Güngör, Naki Demir, Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca ve 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında, Ankara'da üniversite kazanan 400’e yakın Nevşehirli öğrenci katıldı.

Yaşar’dan üniversiteli gençlere nasihat

Nevşehirli gençlere seslenen ve Yenimahalle’de yapılan eğitime destek projelerinden bahseden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Türkiye’nin içinde bulunduğu eğitim sistemi maalesef adaletli değil. Türkiye’de üniversite sayısı daha az iken dünya genelinde ilk 500’e giren 5-6 üniversitemiz varken bugün üniversite sayısı artmasına rağmen sıralamaya girebilen üniversitemiz bulunmuyor. Üniversite öğrencilerimiz eşit şartlarda eğitim alamıyor. Üniversiteyi okumanız için aileleriniz büyük sıkıntılar yaşıyor. Ancak okulu bitirince büyük bir işsizlik sorunu ile karşılaşıyorsunuz. Sizlere önerim sınıf geçmek için değil daha iyisini öğrenmek ve kendinizi alanınızda geliştirmek için okuyun” dedi.

Başkan Yaşar’a teşekkür

Eğitime, gençlere ve derneklere verdiği destekten dolayı Başkan Yaşar’a teşekkür eden Genç Nevşehirliler Derneği Başkanı Ziya Ağca da “2018 yılında başlatmış olduğumuz Genç Nevşehirliler dayanışma ve yardımlaşma programlarımızda sayısını hesaplayamadığımız buluşmalar gerçekleştirdik. Amacımız ülkemizin göz bebeği başkentimizde doğan, yaşayan, iş veya eğitim amacıyla gelen hemşerilerimiz arasında bir dayanışma platformu oluşturmak. Üç beş kişiyle başladığımız mücadelemiz son senelerde salonları almayacak kadar nitelikli kalabalıklarla anlam kazanıyor” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN