Beylikdüzü-Sabiha Gökçen arası 55 dakikaya düşecek! İmamoğlu HIZRAY projesini açıkladı: İstanbullu alkışladı

Beylikdüzü-Sabiha Gökçen arası 55 dakikaya düşecek! İmamoğlu HIZRAY projesini açıkladı: İstanbullu alkışladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, uzun zamandır beklenen haberi verdi. HIZRAY projesiyle ilgili bilgi veren İmamoğlu, Beylikdüzü ile Sabiha Gökçen arasının 55 dakikaya ineceğini müjdeledi. İşte, İstanbul’un yeni projesi HIZRAY ile ilgili detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde birtakım açıklamalar yaptı. Başkan İmamoğlu, HIZRAY projesiyle ilgili beklenen detayları açıkladı. HIZRAY’IN 74,5 kilometre uzunlukta olacağını söyleyen İmamoğlu, tamamının yeraltında bulunacağı bilgisini de verdi.

MESAFE 55 DAKİKAYA DÜŞECEK

İmamoğlu’nun duyurduğu yeni proje HIZRAY sayesinde Beylikdüzü ile Sabiha Gökçen Havalimanı arası 55 dakikaya düşecek. İmamoğlu, projeyle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İstanbul’un metro projelerine ağırlık vermemizin en büyük nedenlerden biri de çevrenin korunması üzerindeki olumlu etkileri. İstanbul’un kamusal otobüs işletmesi İETT, günde 4 milyon otobüs ve metrobüs yolculuğunu yönetiyor. Aynı zamanda toplu taşıma kullanıcılarının yüzde 77’si İETT’nin hizmetlerini kullanıyor. 2050'ye kadar İstanbul'u karbon nötr ve iklim değişikliğine dayanıklı bir şehir haline getirmek için, sürdürülebilir şehir içi hareketliliği sağlamamız şart. Bu nedenle, odak noktamız İstanbul’u ray temelli bir şehir altyapısına kavuşturmak. Son beş yılda raylı ağ sistemimizde 65 kilometreden fazla artışla yıllık ortalama 13 kilometrelik bir büyüme kaydettik. Bu tamamen belediyemizin finanse ettiği bir büyümedir.

istanbul-hizray-1.jpg

İBB’NİN EN İDDİALI PROJESİ: “HIZRAY”

En iddialı projelerimizden biri ise, yeni nesil, ekspres metro olarak tasarladığımız HIZRAY. Tam 74,5 kilometre uzunluğunda olacak ve tümü yeraltı olmak üzere, 13 istasyondan oluşacak. Yüksek hıza sahip olan HIZRAY, Beylikdüzü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na 55 dakika gibi bir sürede ulaşım sağlayarak, günde ortalama 1,5 milyon, yılda yaklaşık 550 milyon yolcu taşıyacak.

HIZRAY, Avrupa ve Anadolu yakasındaki mevcut ve yapımı devam eden metro hatlarını doğu-batı ekseninde birbirine bağlayarak, mevcut metro hatları arası yolcu transferini en kısa ve kolay şekilde sağlayacak."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN