Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan 2 bin kişiye suç duyurusu

Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan 2 bin kişiye suç duyurusu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla 2 bin kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Özcan, suç duyurusunu eleştirilere değil, namus üzerinden hakaret edenlere açtığını ifade etti.

Son dünlerde mültecilere yönelik nefret söylemleri ile gündemden düşmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medyadan kendisine hakaret ettiği iddiasıyla 2 bin kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Özcan "Küfre varan, şerefe namusa dokunan hakaretlerle ilgili dava açmasını istedim" dedi.

2 BİN KİŞİYE HAKARET DAVASI

Özcan'ın, geçici sığınmacılara yönelik söylemleri ve genel siyaset ile ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımlarına destek ve tepkiler geldi. Tepki gösteren kişilerden bazıları iddiaya göre hakaret etti. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın avukatı da hakaret içerikli paylaşımların tespiti için çalışma başlattı. Yapılan araştırmada 2 bin sosyal medya kullanıcısı tarafından Tanju Özcan'a hakaret edildiği tespit edildi. Özcan, 2 bin kişi hakkında kendisine hakaret ve küfür ettiği gerekçesiyle, avukatı aracılığıyla savcılığa başvurdu.

"DAVAMDAN VAZGEÇME Mİ İSTİYORLAR"

Konuyla ilgili avukatına talimat verdiğini belirten Başkan Özcan şöyle konuştu:

"Küfre varan, şerefe namusa dokunan hakaretlerle ilgili dava açmasını istedim. Eleştirilere falan değil. O kadar çok eleştiri alıyoruz ki, onlara dava açmadım. Üstelik bunlar troller. Rize'den çıkıyor, Balıkesir’den çıkıyor. Bolu'da yaşayanlar da değil. Binde biri Bolu'dan çıkıyor. Yaklaşık 2 bin kadar kişi tespit edilmiş avukatın verdiği bilgiye göre tam sayısını bilmiyorum. Beni bu yüzden arayanlar oluyor. 'Davanızdan vazgeçer misiniz?' diye."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN