Bolu'da tarla yangınını köylüler söndürdü

Bolu'da tarla yangınını köylüler söndürdü

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bir buğday tarlasında çıkan yangın, köylülerin su tankerleriyle müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle 10 dönümlük buğday tarlasının bir buçuk dönümlük alanı küle döndü.

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bir buğday tarlasında çıkan yangın, köylülerin su tankerleriyle müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangın, Mudurnu'nun Beyderesi köyü Osman Çavuşlar Mahallesi'nde meydana geldi. Tarlaya çok yakın bir noktada bulunan ormanlık alana alevlerin sıçramasından önce yangın söndürüldü.

BİR BUÇUK DÖNÜM KÜLE DÖNDÜ

Edinilen bilgiye göre, Adem Burak'a ait on dönümlük buğday tarlasında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden köylüler hızla harekete geçerek su tankerleriyle yangının çıktığı bölgeye müdahale ettiler. Köydeki vatandaşların çabasıyla yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangın nedeniyle on dönümlük buğday tarlasının bir buçuk dönümlük alanı küle döndü.

7-001.jpg

KÖYLÜLERE TEŞEKKÜR ETTİLER

Yangının kontrol altına alınmasının ardından Mudurnu Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri, soğutma çalışmalarına başladı. Ekipler, yangının çıktığı bölgede incelemelerde bulunarak, olası bir yeniden alevlenme ihtimaline karşı önlem aldılar. Yangının nedeni henüz bilinmiyor, ancak olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bölgede yaşayan vatandaşlar, yangının kontrol altına alınmasında emeği geçen köylülere teşekkür etti. Yangının büyümeden söndürülmesi, ormanlık alanlara sıçramadan önlendiği için büyük bir şans olarak nitelendirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN