Bu binayı görenler bir daha bakıyor: Edremit'te iki boyutlu ev

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan ilginç mimariye sahip bir ev, görenleri şaşırttı. Tuzcumurat Mahallesi'nde bulunan bu bina, ön cepheden bakıldığında normal bir yapı gibi görünse de yan taraftan bakıldığında adeta iki boyutlu bir kağıt yaprağına benzer bir görüntü sergiliyor. Evin aslında bir üçgen şekline sahip olduğu ve etrafındaki binaların yıkılmasıyla ortaya çıktığı belirtildi. Ev sosyal medyada paylaşılmasıyla gündem oldu.

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Tuzcumurat Mahallesi'nde bulunan ilginç görünümlü bir ev, çevredeki vatandaşların dikkatini çekiyor. Ev, ön cepheden bakıldığında normal bir yapı gibi görünürken, yan taraftan bakıldığında ise adeta iki boyutlu bir kağıt yaprağı gibi algılanıyor.

Edremit Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Kubilay Saygın Öztürk, bu ilginç yapıyı fark ederek sosyal medya hesabından paylaştı. Öztürk, evin aslında bir üçgen şekline sahip olduğunu ve etrafındaki binaların yıkılmasıyla ortaya çıktığını belirtti. Ev sosyal medyada paylaşılınca gündem oldu.

8664806.jpg

Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, evin inşaat izninin verilirken arazi konusundaki anlaşmazlıkların halledilememesi nedeniyle ilginç bir şekil aldığını ifade etti. Bölgenin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu vurgulayan Öztürk, yerel belediyenin ve Ankara'nın desteğiyle bölgenin yeniden planlanması gerektiğini belirtti.

8664809.jpg

Edremit ilçesindeki bu ilginç yapı, mimari açıdan dikkat çekerken, çevredeki binaların yıkılmasıyla daha net bir şekilde ortaya çıktı. Konuyla ilgili olarak bölgenin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğu ve yerel yönetimlerin bu konuda adım atması gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN