Bu bitkiyi koparanın hayatı kararacak! Yanından bile geçmeyin: Cezasını duyanlar iki adım öteye kaçıyor

Bu bitkiyi koparanın hayatı kararacak! Yanından bile geçmeyin: Cezasını duyanlar iki adım öteye kaçıyor

Bu bitkiyi koparanın hayatı kararacak! Yanında bile geçerken dikkat edin! Koparmanın cezasını duyanlar iki adım öteye kaçıyor! Sadece o ilimizde yetişiyor...

Antalya'nın eşsiz güzelliklere sahip ilçesi Kemer, doğanın nadide eserlerinden biri olan endemik dağ sümbülleriyle renkleniyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarıyla birlikte, ilçenin çeşitli noktalarında erken çiçek açan sümbüller, doğaseverleri büyülüyor.

Kıyı şeridinden ormanlık alanlara, çayırlardan kayalık yamaçlara kadar farklı habitatlarda görülen dağ sümbülleri, görenleri adeta büyülüyor. Endemik bitki türleri arasında yer aldığı için koruma altında olan bu güzellikleri görenler, cep telefonlarıyla ölümsüzleştirerek fotoğraflıyor.

KOPARMANIN CEZASI BİR EV PARASI

dag-sumbulleri.webp

Ancak, doğanın bu nadide hediyesini koruma adına önemli bir uyarı da yapılıyor. Dağ sümbüllerini koparmak, ciddi yasal yaptırımlara neden olabiliyor. Koparma cezası, 1 milyon 936 bin liraya kadar çıkabiliyor. Dağ sümbülleri genellikle 10 ila 40 santimetre uzunluğa ulaşabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN