Bursa’da tekstil fabrikasında büyük yangın: 200 araçla müdahale ediliyor

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde tekstil fabrikasında çıkan yangında alevler tüm fabrikayı kapladı. Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken çalışmalar dron ile havadan görüntülendi. Bursa Valisi Yakup Canbolat, Yalova, Kocaeli, Eskişehir ve Balıkesir'den takviye ekipler istediklerini söyledi. Dumandan etkilenen 12 kişiye hastanede tedavi altına alınırken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, yangına 200 civarında araçla müdahale edildiğini ifade etti.

Bursa'da son iki günde iki büyük yangın çıktı. Tekstil fabrikasında akşam saatlerinde çıkan yangın henüz kontrol altına alınamadım. Zaman zaman patlamaların olduğu görülürken fabrika duvarlarında çökmeler meydana geldi. Fabrika yanarken sahibi de endişeli gözlerle çalışmaları izledi. Yangın ve çalışmalar dron ile havadan görüntülendi.

Nilüfer ilçesi Minareliçavuş Mahallesi'ndeki Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında dün akşam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına müdahale devam ediyor.

333.jpg

Yangın bölgesine gelen Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ilgililerden bilgi aldı. Vali Canbolat, gazetecilere, yangının başlamasının hemen ardından alevlerin kontrol altına alındığını ancak alevlerin büyümesiyle tekstil fabrikasının tamamını saran bir yangına dönüştüğünü söyledi. Birkaç saattir olay yerinde yangın söndürme çalışmalarını takip ettiklerini belirten Canbolat, şöyle konuştu:

"Büyükşehir Belediyesinin, ilçe belediyelerinin, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve emniyetin tüm imkanlarını buraya seferber ettik, TOMA'lar dahil. Müdahale yapılıyor. İnşallah kısa zamanda kontrol altına alacağımızı düşünmekteyiz. Fabrikanın tamamı yandı. Fabrika sahipleri, içeride herhangi bir kişinin kalmadığı, bütün çalışanların tahliye edildiğine dair bize bilgi verdiler. Çevre fabrikalara yayılmaması konusunda gayreti sarf edip yangını kontrol altına alıp söndürmek istiyoruz."

2222.jpg

Vali Canbolat, öğrencilerin tahliye edildiğinin hatırlatılması üzerine, "Orada herhangi bir olumsuzluk yok ama bir olumsuzluk yaşanabilir endişesiyle tüm öğrencilerimizi oradan başka bir pansiyonlarımıza tahliye ettik. Tamamını sağlıklı şekilde tahliye ettik. Öğrencilerimizde bir problem yok." dedi.

ÇEVRE İLLERDEN TAKVİYE EKİPLER İSTENDİ

Yalova, Kocaeli, Eskişehir ve Balıkesir'den takviye ekipler istediklerini anlatan Canbolat, yola çıkan ekiplerin Bursa'ya ulaşmak üzere olduğu bilgisini verdi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sevk edilen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, AFAD, polis ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin yanı sıra aralarında İstanbul'un da yer aldığı çevre illerden gelen çok sayıda ekip yangını söndürme çalışmalarına katıldı.

12 KİŞİ TEDAVİ ALTINA ALINDI

Yangının etkisinin azalmasına karşın henüz kontrol altına alınamadığı öğrenildi. Bu arada, dumandan etkilenen 12 kişiye hastanede müdahale edildiği, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

200 ARAÇLA MÜDAHALE EDİLİYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş da yanan fabrikada polyester malzemelerin bulunduğunu aktardı. Aktaş, yangına 200 civarında araçla müdahale edildiğini bildirdi.

Fabrikada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, tesis yakınında bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yatılı yurdunda kalan 85 öğrenci tedbir amaçlı tahliye edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN