Bursa Vinç İşletmecileri Derneği deprem bölgesine vinç gönderdi

Kahramanmaraş'ta dün meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasa boğan 7.7 ve 7.6'lık depremlerde can kaybı her geçen saat artarken enkaz bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları da devam ediyor. Enkaz altındaki vatandaşların kurtarılması için ağır iş makineleri ve vinçler ise hayati önem taşıyor. Bursa Vinç İşletmecileri Derneği de çalışmalara katılmak üzere çok sayıda vinci ve deneyimli personelini bölgeye gönderdi.

Kahramanmaraş'ta dün 9 saat arayla gerçekleşen iki deprem sonrası Güneydoğu ve Doğu Anadolu adeta kıyamet yerine döndü. Sabaha karşı saat 04.17'de merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Kilis, Malatya, Adana, Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep'te yoğun şekilde etkili oldu. Bölgede çok sayıda bina yıkılırken, arama kurtarma çalışmalarına başlandı. Çalışmalar sürerken ikinci büyük deprem meydana geldi. Saat 13.24'te merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü de 7.6 olarak açıklandı. İlk depremde hasar görmüş birçok bina ikinci depremle birlikte yerle bir oldu.

AFAD, saat 12.10 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 3 bin 432 kişinin hayatını kaybettiğini, 21 bin 103 kişinin yaralandığını açıkladı. Enkaz altındaki yaralı depremzedeleri arama kurtarma çalışmaları ise halen devam ediyor.

Bu çalışmalarda da vatandaşların en kısa sürede kurtarılması için ağır iş makineleri ve vinçler hayati önem taşıyor. Bölgede, ekiplerin kaldıramadığı özellikle ağır tonajlı olan beton kirişlerin kaldırılması ile ilgili gerekli vinçlere ihtiyaç var. Deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları için çok sayıda ilçe ve bölgeden de özellikle iş makinesi ve vinç talebi gelmişti.

Vinçlerin enkazların kaldırılmasında kritik roller üstlendiğinin farkında olan Bursa Vinç İşletmecileri Derneği de deprem bölgesine gitme kararı aldı. 'Deprem bölgesi yanınızdayız' pankartlarının asılı olduğu 10 araç ve deneyimli personeller, ağır yıkım yaşayan Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Gebze'den yola çıktı.

whatsapp-gorsel-2023-02-07-saat-15-13-54-copy.jpg

whatsapp-gorsel-2023-02-07-saat-12-46-14-copy.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN