Büyük depremin eli kulağındayken Güngören'de tartışılacak imar kararı! Erdoğan'ın 'yatay mimari'si unutuldu

Büyük depremin eli kulağındayken Güngören'de tartışılacak imar kararı! Erdoğan'ın 'yatay mimari'si unutuldu

Deprem tehlikesiyle yüz yüze olan İstanbul'da Güngören ilçesinde alınan imar kararı, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun süredir 'yatay mimari' çağrısına karşın 'dikey imarı' kararı yoğun eleştiri geldi. İşte detaylar...

İstanbul'un deprem riski her geçen zaman artarken Güngören Belediyesi'nin aldığı yeni imar kararı kamuoyunda tartışma konusu oldu.

Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir'in belediye meclisinde açıkladığı düzenlemeye göre, bölgede tek başına bina yapmak isteyenlere bir, komşu binalarla birleştirilerek kentsel dönüşüm yapılması durumunda ise iki ilave kat hakkı tanınacak.

YATAY MİMARİ YERİNE DİKEY MİMARİ

Sondakikacom'da yer alan habere göre, sosyal medya ve yerel platformlarda çok sayıda kullanıcı, İstanbul gibi deprem riski yüksek bir şehirde bu tür uygulamaların daha fazla risk anlamına geleceğini savundu.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllardır vurguladığı 'yatay mimari' çağrısına atıf yapılarak, kararın bu anlayışla çeliştiği dile getirildi.

TRAFİK VE ALT YAPI HAZIR MI?

Şehir plancıları ve mimarlar odası yetkilileri de ilave kat izninin kentsel dönüşümü hızlandırmak yerine, yapı yoğunluğunu artırarak trafik, altyapı ve afet risklerini derinleştirebileceğini vurguluyor.

Kararın uygulanabilirliği ve olası sonuçları önümüzdeki günlerde daha fazla tartışılacak gibi görünüyor. Özellikle deprem uzmanlarının, bu tür kararların olası etkilerine dair değerlendirmeleri merakla bekleniyor.

Vatandaşlardan gelen bazı yorumlar ise şöyle:

* Depremi unutuyorsunuz.

* Erdoğan yatay mimari derken siz neden hâlâ bina yükseltme peşindesiniz?

* Dönüştürün ama yükseltmeyin.

* Artı kat hakkı veriyorsunuz ama ilçenin alt yapısı ve trafiğinden hiç bahsetmiyorsunuz.

* İstanbul artık yaşanmaz bir kent oldu. Bu ısrarınız niye?

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN