İstanbul Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 33 yıllık hasarlı bir bina, kontrollü şekilde tek hamlede yıkıldı. Yıkım anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, olası bir depremde benzeri yapıların riskini bir kez daha ortaya koydu.
İstanbul’un Büyükçekmece ilçesine bağlı Mimaroba Mahallesi’nde, kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı planlanan 33 yıllık bina, bu sabah gerçekleştirilen çalışmayla kontrollü şekilde yıkıldı. Deprem riski taşıdığı tespit edilen yapı, tek dokunuşla yerle bir oldu. Yıkım anı cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.
Geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından, İstanbul’da riskli yapılar yeniden gündeme gelmiş, hasarlı ve eski binalar için önlemler artırılmıştı. Bu kapsamda başlatılan yıkım sürecinde, Büyükçekmece’deki bina da kontrol altına alınarak sabah saatlerinde yıkıldı.
Binanın yıkılma anı kamerayla kaydedilirken, kentsel dönüşümün önemi bir kez daha gözler önüne serildi.
33 YILLIK HASARLI BİNA ÇÖKTÜ
Geçtiğimiz günlerde Silivri'de Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılma riski bulunan eski binalar yeniden gündeme gelmişti. Büyükçekmece ilçesi Mimaroba Mahallesi’nde 33 yıllık hasarlı binanın yıkım çalışmaları bu sabah başlamıştı.
Yıkım çalışmasında binanın tek dokunuşla yerle bir olduğu anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde binanın yıkılma çalışmaları, sonrasında uyarı sesleri ve yerle bir olması yer alırken, kentsel dönüşümün önemi bir kez daha gözler önüne serildi.