‘Çanakkale Zaferi’ni dijital müzede deneyimliyorlar

‘Çanakkale Zaferi’ni dijital müzede deneyimliyorlar

Maltepe Belediyesi “Sanatla Dirilen Zafer Çanakkale’nin Dijital Yolculuğu” isimli ücretsiz dijital sergiyi vatandaşlar ile buluşturuyor.

Çanakkale Zaferi’nin anısını yaşatmayı, yeni kuşakların tanımasını hedefleyen sergi, Maltepe Belediyesi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde hizmete açtığı 100. Yıl Dijital Müze’de ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Senaryosunu Ulaş Geroğlu’nun, danışmanlığını Sinan Meydan’ın üstlendiği sergide Türk ve dünya tarihine büyük bir destan olarak yazılan Çanakkale Savaşı’nın tarihsel süreci, modern gösterim teknolojisinin tüm olanaklarıyla ziyaretçilere sunuluyor. Ziyaretçiler üç gösterim alanından oluşan, mapping, hologram ve soft edge blending tekniklerinin kullanıldığı, ses ve görseller ile desteklenen sergide etkileyici bir sunumu deneyimliyor. Grup ziyaretlerine açık olan sergide katılım en az 10, en çok 20 kişi ile sınırlı bulunuyor. Sergiye kayıt ve gösterim için hafta içi 9.30- 16.00 saatleri arasında 444 17 06 numaralı telefondan, dahili 3559’dan randevu alınabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN