Çeşme'de korkutan görüntü! Bir anda çıktı, aynı anda 8 tane

İzmir'in Çeşme ilçesinde bugün meydana gelen doğa olay görenleri korkuttu. Deniz üzerinde aynı anda tam 8 hortum oluştu. Çeşme'nin ardından Bodrum'da da hortum paniği yaşandı. İşte o anlar...

Yağışlı havanın etkili olduğu İzmir'in Çeşme ilçesinde sabah Ovacık Mahallesi açıklarında deniz üzerinde hortum görüldü. Vatandaşların cep telefonu kamerasıyla yaptığı kayıtlarda, aynı anda çeşitli büyüklükte 8 hortumun oluştuğu gözlendi.

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, açık denizde hortum oluştuğuna yönelik bilgiler geldiğini, kent merkezinde bir olumsuzluk görülmediğini söyledi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bölge üzerindeki meteorolojik hava kütlesinin hortum oluşumları için uygun ortam oluşturduğunu belirtti.

Çeşme'nin Ovacık Mahallesi'nde 7 Aralık 2021'de oluşan hortum, evlerde hasara yol açmıştı.

BODRUM'DA DA AYNI MANZARA

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğünün uyarısının ardından Bodrum'da da öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak etkili oldu. Sağanak yerini yer yer doluya bıraktı. Dolu nedeniyle kentin birçok noktası beyaza büründü. Öte yandan Yalıkavak, Bitez ve Akyarlar açıklarında hortum meydana geldi. Paniğe neden olan hortumlar, karaya ulaşmadı.