CHP'li Akgün Alp: Üreticiler perişan durumda

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kağızman ilçesindeki çiftçilerin yeterli sulama imkanına kavuşamadığı için mağdur olduğunu belirtti ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı göreve çağırdı. Elma ve kayısı bahçelerinin suya hasret kaldığı ve üreticilerin perişan durumda olduğu ifade edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kağızman ilçesindeki çiftçilerin sorunlarını dinlemek üzere ilçe, belde ve köyleri gezintisine devam ediyor. Kağızman ilçesinde çiftçi ve köylülerle bir araya gelen Alp, yeterli sulama imkanına kavuşamayan elma ve kayısı bahçeleri yüzünden üreticilerin perişan durumda olduğunu ifade etti.

"ÜRETİCİNİN DURUMU VAKİM"

Kağızman ilçesi elması ve kayısı ile ünlü bir ilçe olmasına rağmen, bu sene yeterli sulama imkanına kavuşamadığı için elmaların maalesef yere döküldüğünü dile getiren Alp, üreticilerin durumunun vahim olduğunu söyledi. Alp, Kağızman çiftçisinin sulama konusunda ilgi beklediğini ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı göreve davet etti.

"KAĞIZMAN HALKI KADERİNE TERK EDİLDİ"

Kağızman ilçesi dört yanı akarsularla ve barajlarla çevrili bir ilçe olmasına rağmen, elma ve kayısı bahçelerinin suya hasret kaldığını ve köylerde tankerlerle su taşındığını belirten Alp, Kağızman halkının yıllardır kaderine terk edildiğini vurguladı.

Alp, Kümbet Mahallesi'nde gerçekleştirdiği ziyarette de Kağızman ilçesinin elmasıyla ünlü bir ilçe olduğunu ancak yeterli sulama imkanına kavuşamadığı için üreticilerin perişan olduğunu tekrarladı. Alp, Tarım ve Orman Bakanı'nın bu soruna acil bir şekilde çözüm bulması gerektiğini ifade ederek, Kağızman çiftçisinin sulama konusunda ilgi beklediğini bir kez daha dile getirdi. Kağızman halkının yıllardır kaderine terk edildiği ve çiftçilerin mağdur olduğu bu durumun acil bir şekilde çözüme kavuşturulması gerektiği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN