CHP'li Alp Kars'ta konutların ve yolların durumuna dikkat çekti: Coğrafya kader olsa bu fark olur muydu?

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, seçim bölgesi Kars'ın Arpaçay ve Kağızman ilçelerinde tarihi kiliselerin önünde açıklama yaptı. Kilisenin bulunduğu köylerdeki konutların ve yolların durumunu gösteren CHP'li Alp "Coğrafya kader olsa bu fark olur muydu?" diye tepki gösterdi.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, seçim bölgesi Kars'ın Arpaçay ve Kağızman ilçelerinde tarihi kiliselerin önünde açıklama yaptı. Alp, Doğruyol Köyü'nde ve Çengilli köyünde bulunan Ortaçağ'dan kalma kiliselerin yanı başındaki yaşam koşullarına dikkat çekti.

yeni-proje-002.jpg

Alp, yüzyıllar öncesinden kalma kesme taş mimarisi ile inşa edilmiş kiliselerin çevresindeki derme çatma konutlar ve bakımsız yollar karşısında şaşkınlığını gizlemedi.

"Coğrafya kader olsa bu fark olur muydu?" diyerek tepkisini dile getiren Alp, köylerdeki yaşam standardının ve altyapının yetersizliğine vurgu yaptı.

CHP'li Alp, halen kış şartlarının etkili olduğu bölgelerde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Kiliselerin tarihi zenginliği ile çevrelerindeki yaşam koşullarının uyumsuzluğuna dikkat çeken Alp, köylülerin daha iyi yaşam standartlarına ve altyapıya sahip olması gerektiğini belirtti.