CHP'li Alp: Kars'ta meydana gelen sel felaketinin hasar tespiti yapıldı mı?

CHP'li Alp: Kars'ta meydana gelen sel felaketinin hasar tespiti yapıldı mı?

Geçtiğimiz günlerde Kars’ta meydana gelen, sel felaketinin ardından CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars’ın Selim ve Sarıkamış ilçelerine bağlı köyleri etkileyen dolu ve sel felaketini Meclis gündemine getirdi. Alp, "Özellikle arpa, buğday ve tritikale ürünlerinin hasadının yapılmamış olması nedeniyle bahsi geçen köylerdeki çiftçilerimiz önemli ölçüde zarar görmüşlerdir" diyerek Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Kars’ın 14 köyünü etkileyen sel felaketini Meclis’e taşıdı. CHP’li Alp, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya bölgedeki çiftçilere ayni ve nakdi yardım yapılıp yapılmayacağını sordu.

yeni-proje-58.jpg

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

“Son yıllarda girdi maliyetlerinin artması nedeniyle çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köylülerimiz neredeyse üretimi durdurma noktasına gelmiştir” diyen CHP’li Alp, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

yeni-proje-61.jpg
CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp

'ÜRETİM DURMA NOKTASINA GELDİ'

Milletvekili Alp soru önergesinin gerekçesinde, “​24-25.07.2023 tarihlerinde Kars İli Selim ve Sarıkamış ilçelerinde dolu ve sel felaketi yaşanmıştır. Selim ilçesine bağlı Kırkpınar, Cavlak, Alisofu, Kekeç, Koşapınar, Büyükdere, Büyükoluklu, Yamaçlı, Akpınar, Yeşiltepe ile Sarıkamış ilçesi Ortakale, Kayılıboğaz, Koçoğlu ve Güllüce köylerinde dolu ve sel felaketi etkili olmuştur. Özellikle arpa, buğday ve tritikale ürünlerinin hasadının yapılmamış olması nedeniyle bahsi geçen köylerdeki çiftçilerimiz önemli ölçüde zarar görmüşlerdir. Son yıllarda girdi maliyetlerinin artması nedeniyle çiftçilik ve hayvancılıkla geçimini sağlayan köylülerimiz neredeyse üretimi durdurma noktasına gelmiştir” dedi.

CHP Kars Milletvekili Alp, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yönelttiği sorular şöyle:

1- Selim ilçesine bağlı Kırkpınar, Cavlak, Alisofu, Kekeç, Koşapınar, Büyükdere, Büyükoluklu, Yamaçlı, Akpınar, Yeşiltepe ile Sarıkamış ilçesi Ortakale, Kayılıboğaz, Koçoğlu ve Güllüce köylerinde hasar tespiti yapılmış mıdır?

2-Hisseli ve kiralık gayrimenkullerin tarım sigortasından yararlanabilmesi için herhangi bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Bu hususta mağduriyet yaşayan çiftçilerimiz ile ilgili hangi tedbirler alınmıştır?

3- Selim ilçesine bağlı Kırkpınar, Cavlak, Alisofu, Kekeç, Koşapınar, Büyükdere, Büyükoluklu, Yamaçlı, Akpınar, Yeşiltepe, Sarıkamış ilçesi Ortakale, Kayılıboğaz, Koçoğlu ve Güllüce köylerinde zarar gören çiftçilerimize ayni ve nakdi yardım yapılması hususunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN