Deprem korkusuyla kabin yaptırdı: Hem parasından oldu hem endişesi arttı

Deprem korkusuyla kabin yaptırdı: Hem parasından oldu hem endişesi arttı

Kadıköy'de ikamet eden Pınar Tunca, deprem riskine karşı evinde güvenlik önlemi olarak bir kabin yaptırmaya karar verdi. Ancak 105 bin lira maliyetle gerçekleştirdiği bu işlemde beklentileri karşılanmadı. Kabine çıkış kapısı olarak cam pencere takılması talebi, Tunca'nın hem maddi olarak zarar görmesine hem de endişesinin artmasına neden oldu.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yaşayan Pınar Tunca, eski bir apartmanın altındaki dairesine deprem kabini yaptırmak için bir firmayla anlaştı. Ancak yapılan işlemler ve kullanılan malzemeler Tunca'nın beklentilerini karşılamadı. İddiasına göre, deprem kabini olarak tasarlanan yapıya cam pencere takılmak istenirken, apartman merdivenlerinden sığmayan iskelet parçası ikiye kesilerek monte edildi. Tunca, şikayetlerini dile getirerek sosyal medyada ve bir şikayet sitesinde paylaştı.

İşlemlerin başlangıcında bir firmayla anlaşan Tunca, Kadıköy'deki daire için çelik deprem kabini yaptırmak istedi. Ancak süreç beklendiği gibi gitmedi. Tunca'nın iddialarına göre, deprem kabini yapımı sırasında şirketin çalışanları apartman merdivenlerinden sığmayan iskelet parçasını ikiye keserek daireye indirdi ve küçük vidalarla birleştirdi. Ayrıca, Tunca'nın talebi üzerine ek bir çıkış kapısı yerine cam pencere takılması istendi. Ancak Tunca, bu duruma tepki gösterdi ve şikayetlerini dile getirdi.

Tunca'nın ifadelerine göre, işin başlangıcında güvenilir olduklarını düşündüğü firma, beklentilerini karşılamadı. Tunca, önceden belirlenen işlem süresinin uzunca bir süre aşıldığını ve yapılan işlemlerin kalitesiz olduğunu iddia etti. Ayrıca, Tunca'nın talepleri doğrultusunda yapılan işlemlerin, deprem kabini gibi hayati bir önem arz eden yapıda olması gereken standartlardan uzak olduğunu belirtti. Firma ise Tunca'nın iddialarına henüz yanıt vermedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN