Deprem planına 'Millet Bahçesi' dayatması

Deprem planına 'Millet Bahçesi' dayatması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bakırköy için hazırladığı deprem planına, Belediye Meclis çoğunluğunu kullanarak müdahale eden AK Parti, Bölge Parkı’nı “Millet Bahçesi” fonksiyonuna aldırttı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Bakırköy’ün Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Zeytinlik, Cevizlik, Yenimahalle ve Sakızağacı mahalleleri için hazırlanan depreme hazırlık imar planlarını görüştü.

İBB tarafından hazırlanan yeni imar planları, AK Parti grubu tarafından parsel bazında birçok yeri değiştirildi. Kentsel dönüşümü daha hızlı sağlayabilmek için verilen kat sayılarını düşüren AKP Grubu, birçok donatı alanına da müdahale etti.

Mevcut imar planlarında zaten “Bölge Parkı” olarak düzenlenmiş olan, “Çırpıcı Şehir Parkına” da müdahale eden AK Parti grubu, rekreasyon ve kültürel tesis alanının “Millet Bahçesi Fonksiyonuna alınarak düzenlenmesi” kararı çıkarttı.

Mevcut planlarda “Pazarlama Alanı” olarak yer alan Bakırköy Belediyesi’nin mülkiyetindeki yerin AK Parti tarafından “belediye hizmet alanı” ve “sağlık tesis alanı”na alınması sert tartışmalara neden oldu. CHP söz konusu yerin ticaret alanı olmasını istiyordu.

Bir buçuk sayfalık imar raporuna, üç buçuk sayfalık değişiklik yazan AK Parti grubu, Meclis çoğunluğunu kullanarak imar planı çıkmasını sağladı. CHP ve İYİ Parti Grubu AK Parti’nin yaptığı değişikliklere ret oyu verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN