EGO filosuna 15 yeni otobüs: Araç sayısı 2014'e yükseldi

EGO filosuna 15 yeni otobüs: Araç sayısı 2014'e yükseldi

Başkentlilerin şehir içi toplu ulaşımını daha verimli, emniyetli ve modern teknolojiye sahip araçlarla sağlamasını önceleyen EGO Genel Müdürlüğü, araç filosuna kazandırdığı 10 adet solo tip, 5 adet körüklü tip olmak üzere 15 adet yeni otobüsü daha filosuna dâhil etti. 2019-2026 yılları arasında alınan yeni araçlarla birlikte Ankara’da hizmet veren otobüs sayısı toplam 2014’e yükselirken, Ankara’ya kazandırılan yeni otobüs sayısı da 584’e yükseldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent ulaşımında yaşanan yoğunluğu azaltmak ve vatandaşlara daha konforlu ve modern bir yolculuk deneyimi sunmak amacıyla araç filosunu genişletmeye devam ediyor.

EGO Genel Müdürlüğü’nün öz kaynakları ile yeni alınan 15 adet dizel yakıtlı otobüs toplu taşıma araç filosuna dahil edildi.

EGO Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürü Süleyman Çakır: “EGO Genel Müdürlüğü olarak araç filosuna kazandırdığımız 10 adet solo tip ve 5 adet körüklü tip olmak üzere 15 adet yeni otobüsle filomuzu modernize etmeye devam ediyoruz. Filomuza dahil olan 15 adet yeni otobüsle birlikte faal otobüs sayımız 2014’e ulaştı. Araç filomuzun gençleştirilerek sağlanan toplu ulaşım hizmetinin daha konforlu bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla yeni araç alımlarına devam edeceğiz.”

2019 İLE 2026 YILLARI ARASINDA 584 YENİ ARAÇ FİLOYA KATILDI

Kendi işlettiği raylı sistemler ve EGO otobüsleriyle milyonlarca yolcuya hizmet vermeyi sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, zorlu ekonomik şartlarda bile vatandaşlara modern, konforlu ve güvenli bir ulaşım sunmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2019-2026 yılları arasında alınan yeni araçlarla birlikte Ankara’da hizmet veren otobüs sayısı toplam 2014’e yükselirken, Başkent’e kazandırılan yeni otobüs sayısı da 584’e yükseldi.

SON TEKNOLOJİ TEKNİK DONANIMLARI ULAŞIM STANDARTLARINI YÜKSELTİYOR

Yeni alınan araçların teknolojik teknik donanımları modern şehir içi ulaşım standartlarını karşılarken hizmete giren 15 aracın 10 adedi 12 metre uzunluğunda 70 yolcu kapasiteli solo tip, 10 adedi ise 18 metre uzunluğunda 150 yolcu kapasiteli körüklü tip otobüsler Başkentlilerin kullanımına sunuldu.

DAHA ÇEVRECİ ULAŞIM HİZMETİ

Yeni alınan otobüslerin tamamı çevreci motor teknolojisine sahip olmakla birlikte alçak tabanlı karoseri yapısıyla engelli yolcu erişimine uygun rampa ve tekerlekli sandalye bağlantı aparat özelliklerine sahip. Ayrıca araç içi sesli ve görsel yolcu bilgilendirme ekranları ile araç içi ve dışı kamera güvenlik sistemlerine sahip olan otobüsler ergonomik koltuk dizaynları ve ECAS (Elektronik Kontrollü Havalı Süspansiyon) sistemi ile daha güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sağlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN