Enkazın içinde bir tek TMMOB binası sağlam kaldı: Deprem onu yıkamadı

Enkazın içinde bir tek TMMOB binası sağlam kaldı: Deprem onu yıkamadı

10 ili vuran depremlerin merkez üsleri olan Kahramanmaraş'ta İnşaat Mühendisleri Odası’nın İl Temsilciliği binası, çevresindeki binaların tuzla buz olmasına rağmen sağlam bir şekilde ayakta kaldı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Pazarcık ilçesi olan 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki ve 10 ili vuran, binlerce yapının da yıkılmasına ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan iki büyük depremlerde ayakta kalan İnşaat Mühendisleri Odası’nın Kahramanmaraş İl Temsilciliği binasının fotoğrafını paylaştı.

Ulutaş'ın resmi Twitter hesabından yayınladığı fotoğrafta söz konusu binanın çevresinde çoğu yapının yerle bir olduğu dikkat çekti.

'HALK YARARINA UYGULANSIN'

Ulutaş, böylesine büyük depremlerde bile 'mühendislik' ve 'bilimle' ayakta kalabilecek binalar yapılabileceğine dikkatleri çekerek, "Yeter ki halk yararına uygulansın" ifadelerini kullandı.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta ayakta kalabilmeyi başaran binaya ait fotoğrafı paylaşan Ulutaş, şu ifadeleri kullandı.

'FAZLA SÖZE GEREK YOK'

"Görseldeki bina İnşaat Mühendisleri Odası’nın Kahramanmaraş İl Temsilciliği Binası. Fazla söze gerek yok. Bilim ve mühendislik böyle büyük bir depremde dahi ayakta kalacak yapılar inşa etmeye yeter. Yeter ki bilim ve teknik halk yararına uygulansın!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN