Esnaftan Erdoğan’a tepki: Madem iyi şeyler yaptın neden ‘helallik’ istedin?

Aksaray'da CHP heyetinin ziyaret ettiği esnaf, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘helallik istiyorum’ sözlerine tepki göstererek “Kendisi bile Adıyaman’a iki gün sonra gitti. Ondan sonra helallik istiyor, millete demediği lafı bırakmıyor. Madem sen iyi bir şeyler yaptın neden helallik istedin?” dedi.

CHP Aksaray İl Başkanı Hacı Ali Keleş ve beraberindeki heyet Aksaray’da esnaf ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında esnaflarla sohbet eden CHP’li Keleş, esnafın sorunlarını dinledi.

Esnaf vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘helallik istiyorum’ sözlerine tepki gösterdi. Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde gereken yardımların zamanında yapılmadığından şikayetçi olan esnaf, “Kendisi bile Adıyaman’a iki gün sonra gitti. Ondan sonra helallik istiyor, millete demediği lafı bırakmıyor. Madem sen iyi bir şeyler yaptın neden helallik istedin? Her şeyin vakti zamanında yapsaydın bu insanların çoğuna iki üç gün sonra ulaşıldı” sözlerini kaydetti.

'BİRİLERİNİN HESAP SORMASI LAZIM'

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kurtarma çalışmalarının zamanında yapılmadığını belirten esnaf şunları dile getirdi:

"Depremde insanlar bağıra bağıra öldüler, çok yanlış şeyler yapıldı ama o yanlışları hala doğruymuş gibi gösteriyorlar. Kızılay çadır sattı, bu milletin sana emanet ettiği paralarla alınmış çadırları sen gittin başkasına sattın. Hangi insan bana o Kızılay çadırını anlatabilir? O Kızılay Başkanı şu anda hala dışarıda 300 bin lira maaş alıyor. İktidara kim gelirse gelsin o adama sen milletin çadırını nasıl sattın diye birilerinin hesap sorması lazım. Adamda utanma yok arlanma yok, ayakkabı astarı gibi yüz var, o adam hala nasıl görevde durabiliyor? Sen milletin çadırını, Kızılay 150-180 yıllık kurum sadece insanlara yardım etmek amacıyla kurulmuş bir kurumu sen milletin çadırını nasıl satarsın? İnşallah bir şeyler değişir değişmek zorunda. Eğer değişmezse Türkiye’nin geleceği yok artık."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN