Giresun’da içme suyu altyapısında yenileme çalışmalarında sona gelindi

Giresun’da içme suyu altyapısında yenileme çalışmalarında sona gelindi

Giresun Belediyesi’nin şehir genelinde başlattığı asbest boru yenileme projesinde büyük oranda sona gelindi.

Giresun’da kullanım ömrünü tamamlayan ve sağlık açısından risk taşıyan eski asbestli içme suyu borularının yenilenmesine yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Giresun Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen proje kapsamında, eski hatlar uzun ömürlü, dayanıklı ve yüksek sızdırmazlık özelliğine sahip yeni nesil polietilen borularla değiştiriliyor.

Projenin ilk etabı Teyyaredüzü Mahallesi’nde tamamlanırken, ikinci etap çalışmalarında da önemli mesafe kat edildi. Atatürk Lisesi ile G-City arasındaki hattı kapsayan çalışmalarla bölgenin içme suyu altyapısı baştan sona modernize ediliyor.

31,5 MİLYON TL’LİK YATIRIM

İki etabı kapsayan projenin toplam maliyeti 31 milyon 500 bin TL olarak açıklanırken, belediye ekipleri çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için yoğun mesai harcıyor.

Yenileme çalışmalarıyla birlikte yalnızca eski ve ekonomik ömrünü tamamlamış boruların devre dışı bırakılması değil, aynı zamanda içme suyu şebekesinin güvenilir, sağlıklı ve uzun ömürlü bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor.

Giresun Belediyesi yetkilileri çalışmaların kısa sürede tamamlanması için yoğun bir mesai harcandığını ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN