Harşit Çayı'nda toplu balık ölümleri: Ekipler inceleme başlattı

Harşit Çayı'nda toplu balık ölümleri: Ekipler inceleme başlattı

Gümüşhane'de bulunan Harşit Çayı'nda bilinmeyen bir nedenden dolayı toplu balık ölümleri gerçekleşti. Ekipler, çaydan numuneler alarak inceleme başlattı.

Gümüşhane'de Vauk Dağı'ndan doğan ve Giresun'un Tirebolu ilçesinden Karadeniz'e dökülen Harşit Çayı'nda toplu balık ölümleri meydana geldi.

Özcan Mahallesi'nden geçen çayın 2 kilometrelik bölümünde ölü sazanların kıyıya vurduğu görüldü. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, sudan ve ölü balıklardan numune alarak, inceleme başlattı.

harsit-cayinda-balik-olumlerine-inceleme-4015-dhaphoto8.jpg

Mahallede yaşayan Emre Karagül (30), balık ölümlerini fark ettiklerini belirterek, "Su azaldığı içinde olabilir, diye düşünüyorum. Üzücü bir görüntü olduğu çok net. Kızım 'Balıklar neden ölmüş?' diye soruyor. Gerçekten üzülüyoruz" dedi.

harsit-cayinda-balik-olumlerine-inceleme-4015-dhaphoto3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN