Konak'ta özel bir hastanenin bitişiğindeki inşaat deposunda çıkan yangın paniğe yol açtı. Hastane binası dumandan etkilenirken, tedbir amaçlı tüm hastalar çevre hastanelere tahliye edildi.
İzmir’in Konak ilçesinde, özel bir hastanenin bitişiğinde bulunan inşaat deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın çevreye duman yayarken, hastane binası da yoğun dumandan etkilendi. Olası bir riskin önüne geçmek amacıyla hastalar, sağlık durumları göz önünde bulundurularak çevredeki sağlık kuruluşlarına tahliye edildi.
Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.
VALİ ELBAN: “CAN KAYBI YAŞANMAMASI EN BÜYÜK TESELLİMİZ”
İzmir Valisi Süleyman Elban, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yangının hastane binasına sıçramadığını, sadece yoğun dumandan etkilendiğini belirtti. Elban, “Şu ana kadar hastanede tedavi gören hiçbir vatandaşımız olumsuz etkilenmemiştir. Tüm hastalarımız, sağlık durumları dikkate alınarak güvenli bir şekilde diğer sağlık kuruluşlarına tahliye edilmektedir” dedi. AFAD, UMKE ve güvenlik güçlerinin itfaiye ile tam koordinasyon içinde çalıştığını vurgulayan Elban, yangının kontrol altına alınması için müdahalenin kesintisiz sürdüğünü kaydetti.
BAŞKAN TUGAY: “YANGININ HASTANEYE SIÇRAMASI ÖNLENDİ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının hastaneye sıçramasının önlendiğini belirtti. Tugay, “Şu ana kadar hiçbir vatandaşımız yaralanmadı. Yurttaşlarımızın yangından etkilenmemesi için tüm gücümüzle aralıksız çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.