Hava sıcaklığı Kars'ta eksi 5'e kadar düştü, sobalar erken yandı

Kars’ta havaların soğumaya başlaması ile birlikte sobalar yakıldı. Türkiye'nin doğusunda yer alan ve soğuk olması ile nam yapan kentte, etkili olan yağmurun ardından hava sıcaklığını da eksi 5’e kadar düştü. Üşüyen vatandaşlar soba ve kombileri bu yıl erken yandı.

Kars'ta etkili olan yağmur sonrası hava sıcaklığı bir anda eksi 5'e kadar düştü. Üşüyen vatandaşlar soba ve kombilere sarıldı. Yöre halkı soğukların erken bastırdığını söyledi. Kars’ta kafe işletmecisi Faruk Savaş, müşterilerinin üşüdüğünü görünce önce sobayı temizledi. Ardından yaklaşık 4 aydır yanmayan sobasını yeniden yakarak müşterilerinin ısınmasını sağladı.

"ANKARA'DA KISA KOL, BURADA ATEŞİN BAŞINDA"

Hava sıcaklığının aniden düşmesiyle caddeler boş kalırken, vatandaşlar ise sobası yanan iş yerine kendisini attı. 8 yıldır Kars’ta yaşadığını ifade eden Ali Şahin, “8 yıldır Kars’ta yaşıyorum. Bu yıl erken açtık ısınma sezonunu, sobalarımızı yaktık ısınıyoruz. Bu yıl sobaları açıp ısınmaya başladık diyebiliriz. Geçen hafta Ankara’daydım. Orada kısa kolla geziyordum, geldim burada ateşin başında ısınmaya çalışıyorum. Çok soğuk” dedi.

Müşterilerinin isteği üzerine sobayı yaktıklarını ifade eden Serkan Alban, “Havalar da soğudu, malum gördüğünüz üzere ateşlerimizi de yaktık. İçeride müşterilerimizin talebi üzerine sobalarımızı da yaktık. Hava eksi dereceleri gördü. Hepinizi mekanımıza bekleriz” diye konuştu.

MEVSİMİN İLK KARI DÜŞTÜ

Öte yandan, kentte yağan yağmur ile birlikte hava sıcaklığı hissedilir bir şekilde düştü. Kentte gece hava sıcaklığı eksi 5’i gördü. Ardahan ve Kars'ın yüksek kesimlerine de mevsimin ilk karı düştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN