Heyelan sonrası yerin altından çıktı! Arazisine giden vatandaş hemen yetkilileri aradı: Bir bacak kalınlığında…

Heyelan sonrası yerin altından çıktı! Arazisine giden vatandaş hemen yetkilileri aradı: Bir bacak kalınlığında…

Tokat’a bağlı Günebakan Köyü’nde yaşanan heyelanın ardından, 40 konut, 17 ahır, 7 samanlık ve 1 cami zarar gördü. Heyelanın ardından yerin altından çıkan o şey ise vatandaşı korkuttu. Arazisine giden vatandaş hemen yetkilileri ararken, bir bacak kalınlığında olması dikkat çekti…

Tokat Niksar’a 25 km mesafede yer alan ve 900 nüfusu olan Günebakan Köyü, heyelan felaketi yaşadı. Yaşanan felakette 40 konut, 17 ahır, 7 samanlık, 1 cami ve tarlalar zarar gördü.

HEYELANIN NEDENİ TOPRAK ALTINDAN ÇIKAN O ŞEY Mİ?

Afet sonrasında ortaya atılan iddia ise dikkat çekti. Öyle ki heyelanın yer altındaki sudan kaynaklandığı öne sürüldü. Toprak kaymasının meydana geldiği bölgede iki eviyle birlikte bahçesini kaybeden Ömer Karakaş’ın arazisinden su çıkmaya başladı.

tokat-2.jpg

Afetin ardından çıkan suyun şiddeti ise gün geçtikçe artmaya başladı. Oluk oluk akan su vatandaşın endişelenmesine neden olurken, heyelanda evi yıkılan ve bahçesi zarar gören Ömer Karakaş, "Burası bizimdi. Burası yukardaydı. Tamamen aşağı kadar kaydı. Bu su da burada yoktu. Siz de görüyorsunuz. Bacak kalınlığında su akıyor. Bu sudan yürüdü diyorlar. Artık biz bilemiyoruz sebebini Allah bilir. Karşı da iki tane evimiz vardı. İki gözünün altı tamamen boşaldı” ifadelerine yer verdi.

tokat-1.jpg

Afetin detayları ve ihtimalleriyse yapılan detaylı jeolojik inceleme sonrasında netleşecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN