İABB, 72.Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

İABB, 72.Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi

İç Anadolu Belediyeler Birliği’nin Encümen ve 72’inci Olağan Meclis Toplantısı, Yenimahalle Belediyesi ve Birlik Başkanı Fethi Yaşar’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Birliğe üye belediye başkanlarının katılımıyla Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda düzenlenen toplantıda; gündem görüşülerek yeni üye katılımları kabul edildi.

Yeni üyelikler kabul edildi

Encümen toplantısı ile başlayan programda, Başkan Fethi Yaşar encümen üyeleri Çankaya Belediye Başkanı Av. Hüseyin Can Güner, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve Birlik Genel Sekreteri Salim Çoruk ile birlik üyesi belediyelerden gelen talepleri değerlendirdi.

Gündemdeki konuların karara bağlandığı meclis toplantısında ise Aksaray/ Güzelyurt,Taşpınar, Ardahan/ Posof, Bolu/ Seben, Çorum/ İskilip, Denizli/ Honaz, Elazığ/ Kovancılar,Yurtbaşı, İzmir/ Karabağlar, Kırklareli/ Kaynarca, Evrensekiz, Kavaklı, Konya/ Ereğli, Manisa/ Kula, Gördes, Muğla/ Köyceğiz ve Zonguldak/ Filyos belediyelerinin üyelikleri kabul edildi.

Yaşar, “İABB, en güçlü ve en çok üyesi olan birliktir”

Yaptığı konuşmada yeni üyelere hayırlı olsun dileklerini ileten ve İABB’nin bölge birlikleri arasında en güçlü birlik olduğunu söyleyen Başkan Fethi Yaşar, “İABB’ye yeni üye olan belediyelerimize hayırlı olsun. İABB, bölge birlikleri arasında en güçlü ve en çok üyesi olan birliktir. Birlik, ne kadar güçlü olursa, yerel yönetimlerin sorunları da o kadar hızlı çözülür. Sorunları çözmede hep beraber çalışmanın çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Birliğimiz büyük belediyelerden alıp küçük belediyelere yardım yapmaya çalışıyor. Bu konuda küçük belediyelere destek olan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz belediyelerin birçok sıkıntısı var. Belediyelerin gelir yasası değişmedi. Bütçemiz artıyor gibi görünse de giderlerimiz 3 kat artıyor. Bu da maddi sıkıntıları doğuruyor. Buna rağmen kendi çabalarımızla kaynakları verimli kullanmak, kentlerimize katkı sağlamak ve vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. İABB olarak sizlerle eğitim toplantıları, yurtdışı gezileri yapıyoruz. Bunları yaparken amacımız yerel yönetimler konusunda üye belediyelerimizin gelişimini daha da arttırmasını, örnek hizmetlerle ilgili bilgi sahibi olmasını sağlamak. İABB olarak üye belediyelerimize destek olmayı sürdüreceğiz. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN