Iğdırlı Gandalf 7 yıldır saçını sakalını kesmiyor: Kendi haline bıraktım benimle beraber mezara gitsinler

Iğdırlı Gandalf 7 yıldır saçını sakalını kesmiyor: Kendi haline bıraktım benimle beraber mezara gitsinler

Iğdır'da Yüzüklerin Efendisi filmindeki ‘Gandalf’ karakterine benzetilen Medet Atam, 7 yıldır saç ve sakal tıraşı olmuyor. Yaşadığı bir rahatsızlıktan sonra önce işini bıraktığını söyleyen Medet Atam, ardından saçını sakalını kesmediğini belirtti. Atam, "Kendi haline bıraktım benimle beraber mezara gitsinler istiyorum. 7 yıl oldu. Kimseye dargınlığım veya kırgınlığım yok. Ben geçmişe takılıp kalmıyorum öyle bir sıkıntım yok." dedi.

Iğdır’ın 'Tekelti' olan Akoluk köyünde yaşayan Medet Atam, 7 yıldır saç ve sakal tıraşı olmuyor. Atam bu haliyle Yüzüklerin Efendisi filmindeki “Gandalf” karakterine benzetiliyor.

Yazları çobanlık yapan Medet Atam, doğayı çok sevdiğini ve doğayla uyum içinde olmak için böyle bir şey yaptığını belirterek şunları söyledi:

'SAÇIMA SAKALIMA DOKUNMAK İSTEMİYORUM'

"Ben 7 yıl önce bir beyin kanaması geçirdim. Ondan sonra da doğal yaşamaya karar verdim. İşi gücü bıraktım artık, hiçbir şeyle uğraşmıyorum. Saç ve sakalım tam olarak hikayesi bu. Artık saçıma ve sakalıma dokunmak istemiyorum. Kendi haline bıraktım benimle beraber mezara gitsinler istiyorum. 7 yıl oldu. Kimseye dargınlığım veya kırgınlığım yok. Ben geçmişe takılıp kalmıyorum öyle bir sıkıntım yok. Saç ve sakalımı bir sitem anlamında bırakmadım. Doğayı çok sevdiğim için saçım ve sakalım da doğal olsun istedim. Bana çok boyayın diyorlar ama ben öyle şeyleri sevmiyorum.

"BU YAZ ÇOBANLIK YAPTIM VE HAYVANLARLA VAKİT GEÇİRDİM"

Bu yaz çobanlık yaptım ve günlerim harikulade geçti. Her gün videolar çekerek sosyal medya hesaplarımdan paylaştım. Köyde eve en geç ben geldim. Eve gelmek istemiyordum. Kimseyle de pek fazla sohbetim olmadığı için doğal ortamda hayvanlarla daha güzel zaman geçirmeyi seviyorum. Köyde yalnız yaşıyorum.

Çevreme de çok sürpriz oldu. Kimse çobanlık sezonumu bitirebileceğime inanmıyordum. Hiçbir şey için kompleksim falan yoktur. Bizler doğuştan emekçi insanlarız, her türlü işi yaparız. Köyümüz 2 bin 550 rakımlı Tekelti Dağı’nın eteklerinde bulunuyor. Burada günde 3 mevsim bir arada yaşanır. Sabahleyin üşüyorsun. Öğlen de giyinirsen sıcaktan yanarsın. Son kışı burada geçirdim. Köyde kimse kalmadığı için ve yakacak tezeğim olmadığı için bu kış burada olmayacağım ve İstanbul’a gideceğim. Yalnız olmuyor ve sıkıntılı oluyor. Yazın 10 hane oluyor, kışın 1-2 kişi kalıyor. Ben 1969 yılında İstanbul'a gittiğimde 80 hane vardı. Köyümüzün asıl adı Tekealtı’dır. Şimdi Akoluk diyorlar ama kimse bu ismi pek bilmez.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN