İmamoğlu açıkladı: İBB’ye 350 bin sterlinlik portre bağışı

İmamoğlu açıkladı: İBB’ye 350 bin sterlinlik portre bağışı

İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanuni Sultan Süleyman portresinin alıcısı tarafından İBB’ye bağışlandığını açıkladı.

Kanuni Sultan Süleyman portresi de eve dönüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere'deki müzayadede 350 bin sterline satılan Kanuni Sultan Süleyman'ın portresinin eser alıcısı tarafından İBB'ye bağışlandığını açıkladı. 

kanuni.jpg

İmamoğlu paylaşımında, "Evine Dönüyor! Mart ayında İngiltere’deki müzayedede rekor fiyata satılan Kanuni Sultan Süleyman portresi eser alıcısı tarafından İBB’ye bağışlanmıştır. Böylesi kıymetli bir eserin İstanbul’a bağışlanması ve İBB’ye duyulan güven gurur verici. İstanbul’a hayırlı olsun." ifadesini kullandı. 

26 AĞUSTOS'TA DA FATİH DÖNMÜŞTÜ

Fatih sultan Mehmet portresi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile Londra’daki dünyaca ünlü Christie’s Müzayede Evi tarafından 25 Haziran günü düzenlenen açık arttırmada satındı.

fatihibb.jpg

20 Ağustos gecesi Londra'dan İstanbul'a ulaşan tablonun 21 Ağustos'ta başlayan gümrük işlemleri 26 Ağustos'ta tamamlandı ve özel bir kargo firması tarafından İBB'nin Saraçhane'deki Başkanlık binasına ulaştırıldı.

fatih-tablosu.jpgFatih Sultan Mehmet portresinin İBB'ye teslim edilme anı

Tablo, İBB Saraçhane Yerleşkesi giriş katındaki hazırlanan özel sergi ve depo alanına konuldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada “Tablo yuvasına döndü aslında. Bizim için gurur verici. Şimdi biraz kendisi için hazırlanan özel bölümde dinlenmesi gerekiyor. İnşallah Cuma günü, Cuma namazından önce ya da sonra bir planlama yapacağız. Burada basınla paylaşacağız görüntülerini. Yine Saraçhane'de halkın evinde, İstanbullu ile beraber buluşturacağız en yakın zamanda. Çalışmalarımız sürüyor. En tertipli en düzenli şekilde İstanbul halkı ve tüm Türkiye ile bu güzel eseri paylaşmak için heyecanlanıyoruz” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN