İmamoğlu’ndan ikisi bir arada cami ihalesi

İmamoğlu’ndan ikisi bir arada cami ihalesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Partili eski yönetimin yarım bıraktığı iki cami inşaatı için ihale açtı. Bayrampaşa’da inşaatı yüzde 30 seviyesinde yarım bırakılan cami ile Kağıthane’de inşaatına hiç başlanılmayan proje aşamasındaki cami için açılan ortak ihale 26 Temmuz 2022 tarihinde yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski yönetim zamanında Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi’nde başlanılan ancak inşaatı yüzde 30 seviyesinde yarım bırakılan cami inşaatının tamamlanması ile yine eski yönetim zamanında projeleri hazırlanan ancak inşaatına hiç başlanılmayan Kağıthane Gürsel Mahallesi’ndeki Sultan Melik Camii’nin yapımı için start verdi.

Her iki camiyi kapsayan “Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi Cami, Meydan ve Zeminaltı Otopark Tamamlama İnşaatı İle Kağıthane Gürsel Mahallesi Cami İnşaatı” için açılan ortak ihale, 26 Temmuz 2022 tarihinde İBB’nin Bakırköy Osmaniye’deki hizmet binasında yapılacak.

cami.jpg

Eski İBB yönetimi Bayrampaşa’daki cami inşaatı için 3 Ağustos 2017 tarihinde ihale düzenlemişti. İhaleyi 25 milyon 436 bin 830 TL’ye Oftaş Gayrimenkul Yatırımları Kuyumculuk Tic. A.Ş. + Şentürk İnşaat Taahhüt Mühendislik Mimarlık Gıda ve Temizlik Hizmetleri Turizm Nakliyat Tic. Ltd. Şirketi ortaklığı üstlenmişti. 13 Temmuz 2017 tarihinde imzalanan sözleşmeye göre söz konusu cami inşaatı 12 Aralık 2018 tarihinde tamamlaması gerekiyordu. Ancak cami inşaatı yüzde 30 seviyesindeyken, müteahhit işi 18 Ekim 2019’da tasfiye etti. Caminin projesi revize edildi.

cami3-001.jpg

İSTANBUL’A YAKIŞMAYAN CAMİ YAPISI

Kağıthane Gürsel Mahallesi Dünür Sokak üzerinde bulunan, Abide-i Hürriyet Spor Sahası’nın kenarında yer alan ve İstanbul gibi camiler şehrine hiç yakışmayan tek katlı iptidai görünümlü Sultan Melik Camii binası yıkılarak yerine güzel bir cami inşa edilecek. Ak Partili Kağıthane Belediyesi’nin 2018 yılı faaliyet kitabında, Sultan Melik Camiinin yıkılarak yerine, otopark ve sosyal alanları ile Kağıthane siluetine katkı verecek caminin projelendirildiği belirtilmişti.

cami1.jpg

Eski İBB yönetimi zamanında, 2015 yılında Sultan Melik Camii’nin projelendirme çalışmalarına başlandı. 2011 yılında yapılan imar planlarında yer almasına karşın bugüne kadar İstanbul’a ve Kağıthane’ye yakışır bir cami inşa edilmedi. Kağıthane Deresi’nin ve Devlet Arşivleri Başkanlığı’nın doğu yamacında yer alan Sultan Melik Camii’nin arsası 2 bin 298 metrekare büyüklüğünde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN