İstanbul'a kar ne zaman geliyor? Afet Koordinasyon Merkezi tarih vererek 'hazır olun' diye uyardı

İstanbul'a kar ne zaman geliyor? Afet Koordinasyon Merkezi tarih vererek 'hazır olun' diye uyardı

İstanbul'da kar yağışı için müjdeyi Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) verdi. O tarihi işaret ederek, "Hazır olun!" uyarısında bulundu. Peki, İstanbul'a ne zaman kar geliyor? İşte o tarih...

BURAK ÖZTOPRAK

İstanbul'da uzun zamandır beklenen kar yağışı için tarih geldi. AKOM'dan yapılan son uyarıda o tarih işaret edildi. Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava dalgası beyaz örtüyü de beraberinde getirecek. İşte kar yağışı için işaret edilen o tarih...

KAR İÇİN TARİH VERİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM'un yaptığı açıklamaya göre, İstanbul'da pazar akşam saatlerinden itibaren kar yağışı bekleniyor. Marmara Bölgesi'nin hafta sonu Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına gireceği öngörülüyor.

258394-hulz.jpg

O TARİHE KADAR SÜRECEK

Mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıkların, hafta sonu itibariyle 2-4 derece daha düşerek kış değerlerine gerilemesi beklenirken, İstanbul genelinde yağışlı bir döneme girileceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü yağmur olarak başlayacak yağışların, pazar günü karla karışık yağmura dönüşmesi ve akşam saatlerinden itibaren kar şeklinde etkili olması öngörülüyor. Pazartesi öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli kar yağışları bekleniyor.

aa-picture-20220124-26743465.jpg

ÖNLEMİNİZİ ALIN

Meteoroloji uzmanları, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 31 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece altında seyredeceğini, 1-10 Şubat tarihleri arasında ise mevsim normalleri civarında veya 1-3 derece üzerinde olacağını öngörüyor. Bu durum, kent sakinlerini kış koşullarına karşı uyarıyor ve hazırlıklı olmaları gerektiğini hatırlatıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlar, beklenen kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı gerekli tüm önlemleri almış durumda. Vatandaşların da ani hava değişikliklerine karşı dikkatli olmaları, özellikle trafikte ve günlük yaşamlarında olası aksamaları göz önünde bulundurmaları önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN