İstanbul'da kayboldu o şehirde bulundu! Ellerinden kaçmış meğer...

İstanbul'da kayboldu o şehirde bulundu! Ellerinden kaçmış meğer...

İstanbul Esenyurt'ta geçtiğimiz hafta kaybolan Sibirya kurdu cinsi köpek, 1 hafta sonra Edirne Keşan'da bulundu. Bulunmasının hemen ardından sahibine teslim edilen köpeğin, kaybolduktan sonra Keşan'a götürüldüğü ve orada bırakıldığı düşünülüyor.

Keşan'ın Yukarı Zaferiye Mahallesi 29 Ekim Cumhuriyet Caddesi'nde veterinerlik kliniği işleten hekim Batuhan Çalışkan, iş yerinin önünden bitkin halde geçen köpeği fark edince, su ve mama vererek besledi. Cins bir köpek olması ve tasma takmamasından şüphelenen Çalışkan, hemen köpeğin üzerinde çip olup olmadığına baktı. Çipi bulan ve köpeğin sahibinin İstanbul Esenyurt'ta yaşayan Yemen uyruklu Amr Tareq Gaber Farea olduğunu belirleyen Çalışkan, hemen sahibiyle iletişime geçerek köpeğin 1 hafta önce kaybolduğunu öğrendi.

Çalışkan, köpeğini teslim etmek için sahibini Keşan'a davet ederken, Amr Tareq Gaber Farea hemen ilçeye giderek köpeğini teslim aldı. Farea, köpeğini bulan ve ona sağ salim teslim eden Çalışkan'a 1000 TL ödül vermeyi de ihmal etmedi. Veteriner hekim Batuhan Çalışkan ise aldığı parayı Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği'ne (KEHAYKO) bağışlayarak alkış topladı.

yeni-proje-4-003

"KEŞAN'A NASIL GELDİ HİÇBİR FİKRİMİZ YOK"

Veteriner hekim Batuhan Çalışkan, köpeği kliniğinin kapısında bulduğunu söyleyerek, "İçeri alıp çipini okuttuğumuzda Yemenli birinin üzerine kayıtlı olduğunu gördük. Sahibini aradığımızda İstanbul Esenyurt’ta olduğunu söyledi. Köpeğinde buradan kaçtığını söyledi. Keşan’a nasıl geldi hiçbir fikrimiz yok. Sahibi de bilmiyor. Yurt dışındaymış ve köpeği bir arkadaşına bırakmış. Köpek arkadaşının elinden kaçmış. Sahibi gelip alacağını söyledi" dedi.

yeni-proje-3-002

ÇİP TAKMANIN ÖNEMİ BİR KERE DAHA ANLAŞILDI

Evcil hayvanlara getirilen çip takma zorunluluğunun ne kadar önemli olduğuna değinen Çalışkan, "Köpeği 2-3 gündür Keşan’da görenlerin olduğunu bilgisini aldık. Bu şekilde canları gördüğünüzde sahip çıkıp en yakınınızdaki kliniğe gidip, kaydı var mı, çipli mi değil mi sorgulatılması gerekiyor. Sahibi de biz de onun adına çok mutlu olduk. Esenyurt’la Keşan arasında 213 kilometrelik bir mesafe var. Buraya nasıl geldi, ne şekilde geldi bilmiyoruz. Biri muhtemelen alıp bahçesine koymak istedi. Onun da elinden kaçmış olabilir. Çok fark senaryolar üretilebilir" ifadelerini kullandı.

Amr Tareq Gaber Farea ise yurt dışına çıktığı için köpeği 'Oreo'yu arkadaşına bıraktığını, 1 hafta önce de arkadaşının elinden kaçtığını söyleyerek, köpeğine kavuştuğu için ne kadar mutlu olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN