Dikkat çeken veri detayı: İstanbul'da vakalar azaldı mı?

Dikkat çeken veri detayı: İstanbul'da vakalar azaldı mı?

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kent genelinde Kovid-19 vakalarının azaldığını duyurdu. Son 10 günde vakaların yüzde 30 oranında düştüğünü açıklayan Memişoğlu "Günlük taburcu olan hastaların sayısı servis ve yoğun bakımda yatanlardan daha fazla" dedi.

Tam kapanma öncesi İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da korona vakaları ile ilgili dikkat çeken bir veriyi paylaştı. 

Prof. Dr. Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, taburcu olan hasta sayısının da arttığını belirtti.

Memişoğlu "İstanbul'da Kovid-19 vakalarımız son 10 günde yüzde 30 oranında azaldı. Günlük taburcu olan hastaların sayısı servis ve yoğun bakımda yatanlardan daha fazla. İstanbul dışına çıkan vatandaşlarımızın temas önlemlerine dikkat ederek bulaşma olmadan dönmelerini istirham ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA DA AÇIKLAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün tam kapanma öncesi haftalık vaka sayıları ile ilgili son verileri paylaşmıştı. 

Twitter'dan paylaşım yapan Koca, şunları kaydetmişti:  "Geçen haftaya göre 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok artan illerimiz; Zonguldak, Gümüşhane, Kırşehir, Ağrı ve Giresun. En çok azalan illerimiz ise, Yalova, Kastamonu, Çanakkale, Samsun ve Yozgat."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN