İstanbul'un en iyi 8 baklavacısı: Baklava gurmeleri tadına doyamayacak: En taze ve lezzetlisi buralarda yapılıyor

İstanbul'un en iyi 8 baklavacısı: Baklava gurmeleri tadına doyamayacak: En taze ve lezzetlisi buralarda yapılıyor

Hem özel günlerin hem de tatlı severlerin vazgeçilmez tatlısı olan baklava iyi yapıldığı zaman resmen damaklarda şenlik oluşturuyor. Bu kapsamda İstanbul’un en iyi 8 baklavacısından söz ettik. Baklava görmeleri buranın tatlarına asla duyamayacak. Hem tazeliği hem lezzeti tabanları kendine hayran bırakacak…

Baklava, bizim kültürümüzde özellikle de bayramların sembollerinden biridir. Böyle günlerde neredeyse hiçbir ev baklavasız olmaz. Yalnızca özel günlerde değil normal günde misafir ağırlarken ya da misafirliğe giderken ikram olarak ilk tercihlerin arasında baklava vardır. Lakin baklavanın tadı ve lezzeti oldukça önemlidir. Dolayısıyla kişiler baklava alacakları zaman güvenilir yerlere başvurmayı tercih ederler. Biz de bu kapsamda İstanbul’un en iyi 8 baklavacısını Lezzet sayfasından derlediğimiz bilgilerle bahsettik. İşte detaylar…

yeni-proje-67.jpg

İSTANBUL’UN EN İYİ 8 BAKLAVACISI

FARUK GÜLLÜOĞLU

Faruk Güllüoğlu, baklava denince akla gelen ilk adresler arasında yer alıyor. Birden fazla şubesiyle İstanbul’un farklı ilçelerinde hizmet veren bu yerin baklavaların anı hem mekanda yiyebilir hem de internet üzerinden sipariş vererek adresinize isteyebilirsiniz.

  • Tel: 0212 274 44 74
  • Adres: Esentepe, Barbaros Blv. No:167/A, 34394 Şişli/İstanbul

yeni-proje-68.jpg

KAFADAROĞLU BAKLAVA

Kafadaroğlu Baklava, akşam istanbul'un Beşiktaş semtinde hizmet veren ve özellikle de sütlü nuriye sesiyle ön plana çıkan bir mekandır. Öte yandan burma baklava, saray sarması ve cevizli baklavalarıyla da müşterilerin ilgisini çekiyor.

  • Tel: 0212 258 07 59
  • Adres: Sinanpaşa, Ortabahçe Cd. No:21 D:G, 34353 Beşiktaş/İstanbul

yeni-proje-69.jpg

FISTIKZADE

Fıstıkzade, orijinal Gaziantep baklavasıyla meşhur olan bir mekandır. Neredeyse her türlü şerbetli tatlıyı bulabileceğiniz bu yerde aynı zamanda midye baklava, şöbiyet ve ev baklavası da bulunuyor. Ayrıca karışık baklava menüsüyle de bütün tatlıları tadabiliyorsunuz.

  • Tel: 0537 304 41 41
  • Adres: Halkalı Merkez Mah,1. İkitelli cad. Sk No:25/H, 34303, 34290 Küçükçekmece/İstanbul

yeni-proje-69.jpg

DEDEOĞLU BAKLAVA

Dedeoğlu Baklava’da ise Şeker pare, cevizli baklava, fıstıklı baklava en çok rağbet gören tatlılar arasında yer alıyor. Ayrıca tel kadayıf da bu mekanın vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor.

  • Tel: 0212 247 00 44
  • Adres: Meşrutiyet Mh, Hacı Mansur Sk. No:1, 34373 Şişli/İstanbul

yeni-proje-70.jpg

KÖŞKEROĞLU BAKLAVA

Köşkeroğlu Baklava’da en meşhur tatlıların arasında katmer bulunuyor. Baklavanın en çok tercih edilen mekanlarından biri olan bu yerde havuç dürümü, fıstıklı sarma, padişah baklavası ve dürüm baklava gibi farklı seçenekler müşterilere sunuluyor.

  • Tel: 0530 977 48 21
  • Adres: Hacımimi, Kemeraltı Cd. No:46, 34425 Beyoğlu/İstanbul

yeni-proje-71.jpg

DİLEK PASTANESİ

Tam bir aile mekanı diyebileceğimiz Dilek Pastanesi, fıstıklı şöbiyet, cevizli baklava, samsa tatlısı gibi farklı çeşitlerle hizmet verirken birden fazla şubesiyle müşterilerine muazzam tatlar sunuyor. Ayrıca buradan evlere sipariş de veriliyor.

  • Tel: 0212 543 25 00
  • Adres: Kartaltepe, Alem Sk. No:8, 34250 Bakırköy/İstanbul

yeni-proje-72.jpg

KARAKÖY GÜLLÜOĞLU

Karaköy Güllüoğlu, canı baklava çekenlerin ilk tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor. 1843 yılından bu yana hizmet veren bu mekan bildiğimiz klasik baklavaların yanı sıra baklava burger, şöbiyet ve dolama gibi farklı seçenekleri de müşterilerin damak zevkine bırakıyor.

  • Tel: 0850 308 45 45
  • Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cd. No:67, 34425 Beyoğlu/İstanbul

yeni-proje-73.jpg

SARAY MUHALLEBİCİSİ 1935

Saray Muhallebicisi, uzun yıllardır hizmet veren bir mekan olarak karşımıza çıkıyor. Muhallebinin parmakla gösterilen adresi olan bu yer çıtır çıtır baklavalarıyla da dikkat çekiyor. Ayrıca kazandibi, sütlaç gibi hafif tatlıları da bulabiliyorsunuz. Beşiktaş, Şişli, Ataşehir, Kadıköy gibi hem Avrupa, hem de Anadolu yakasında birçok şubesi bulunuyor.

  • Tel: 0212 999 28 88
  • Adres: Kuloğlu, İstiklal Cd. NO:107, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN