İstanbul'un o semtinde oturanlar dikkat: 24 Mart'a kadar kapatıldı! İBB resmen açıkladı, işte alternatifler

İstanbul'un o semtinde oturanlar dikkat: 24 Mart'a kadar kapatıldı! İBB resmen açıkladı, işte alternatifler

Her gün yüz binlerce insanın kullandığı ve iki üniversite kampüsünün bulunduğu semtte yer alan metrobüs durağının toplam 45 gün süreyle kapalı kalacağı açıklandı. İşte, kapatılan metrobüs durağı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), teknik ömrünü tamamlayan ve yaya kapasitesini karşılayamayan Beşyol metrobüs durağının üst geçidini yenileyeceğini açıkladı.

Yaya üst geçidi yapımı, istasyon alanı düzenlemesi ve D-100 kara yolunun yeniden dizayn edilmesi çalışmaları kapsamında Beşyol metrobüs durağının geçici olarak kapatılacağı kaydedilen açıklamada, "Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu kararıyla 7 Şubat'tan itibaren Beşyol metrobüs durağı 45 gün süreyle kapalı olacak" dendi.

BEŞYOL METROBÜS DURAĞI NE ZAMAN AÇILACAK?

Gazete Pencere'de yer alan habere göre, çalışma kapsamında, 70 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde yeni üst geçit inşa edileceği aktarılan açıklamada, üst geçit tamamlandığında Edirne istikameti D-100 kara yolu, yan yol ve metrobüs yolunun 450 metre boyunca yaklaşık bir şerit kadar kuzeye öteleneceği ve metrobüs peron alanının genişleyeceği belirtildi.

Açıklamada, Beşyol metrobüs durağı yerine alternatif olarak Sefaköy ve Florya metrobüs duraklarının kullanılması önerildi.

Beşyol metrobüs durağı 23 Mart 2024 Cumartesi günü yeniden hizmete açılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN