Kahramanmaraş'ta Atatürk'e hakaret eden 3 zanlı tutuklandı

Kahramanmaraş'ta Atatürk'e hakaret eden 3 zanlı tutuklandı

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, sosyal medyada Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret içerikli videolar paylaşan 3 çocuk, jandarmanın siber takibi sonucu yakalanarak tutuklandı.

Kahramanmaraş Valiliği, sosyal medya mecralarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içeren videolar paylaşılması üzerine başlatılan soruşturmanın sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Afşin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonda, suça sürüklenen 3 çocuk tutuklandı.

SİBER EKİPLER TAKİBE ALDI

Olay, 15 Ocak tarihinde Afşin ilçesine bağlı Altınelma Mahallesi’nde meydana geldi. İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dijital platformlarda Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik saygısızlık içeren içerikleri tespit etti. Yapılan teknik incelemeler sonucunda, içerikleri üreten ve paylaşan şüphelilerin kimlikleri kısa sürede belirlendi.

5816 SAYILI KANUN KAPSAMINDA İŞLEM

Jandarma ekiplerince yakalanan suça sürüklenen 3 çocuk hakkında, kamuoyunda "Atatürk'ü Koruma Kanunu" olarak bilinen 5816 Sayılı 'Atatürk Aleyhinde İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a Muhalefet' suçundan adli işlem başlatıldı.

MAHKEME TUTUKLAMA KARARI VERDİ

Jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Afşin Adliyesi’ne sevk edilen zanlılar, savcılık sorgularının ardından hakim karşısına çıkarıldı. Nöbetçi hakimlik, yapılan paylaşımların içeriği ve delilleri göz önünde bulundurarak 3 şüphelinin de tutuklanmasına karar verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN