Kahramanmaraş’ta heyelan faciası: 10 ev toprak altında kaldı

Kahramanmaraş’ta heyelan faciası: 10 ev toprak altında kaldı

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde, Şahinkayası Mahallesi’nde meydana gelen toprak kayması (heyelan) sonucu büyük hasar oluştu. Bölgede inşaat aşamasında bulunan 6 köy konutu kısmen toprak altında kalarak zarar gördü. Konutların boş olması olası bir can kaybını önlerken, olay yerine ekipler sevk edildi.

Deprem felaketinin ardından yeniden yapılanma sürecinin devam ettiği Kahramanmaraş'ta, bu kez doğal afet heyelan şeklinde kendini gösterdi. Onikişubat ilçesine bağlı Şahinkayası Mahallesi’nde sabah saatlerinde heyelan meydana geldiği bildirildi.

Edinilen ilk bilgilere göre, şiddetli toprak kayması nedeniyle bölgede yapım aşamasında olan köy konutlarından 6 tanesi, kayan toprak kütlelerinin altında kalarak büyük hasar gördü. Konutların kısmen toprak altında kaldığı tespit edildi.

Neyse ki, inşaat halindeki bu konutların henüz yerleşime açılmamış ve boş olması faciayı önledi. Can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı olay sonrasında, durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD ve ilgili kurum ekipleri sevk edildi. Ekipler, bölgede inceleme başlatarak hasar tespiti ve bölgenin güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN