Kırklareli'de kar kalınlığı 1 metreyi aştı: 37 köye ulaşım yok

Kırklareli'de kar kalınlığı 1 metreyi aştı: 37 köye ulaşım yok

Kırklareli Mahya Tepe'de yoğun kar yağışı nedeniyle hayatı olumsuz etkiliyor. 1 metreyi aşan ve tipi şeklinde yağan kar nedeniyle TRT'ye ait verici ve NATO radar istasyonlarına giden yol ulaşıma kapandı. Öte yandan kar nedeniyle 37 köy yolunda ulaşım sağlanamazken, yetkililerin yol açma çalışmaları sürüyor.

Kırklareli'nde iki gün önce başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, Demirköy, Pınarhisar ve Vize ilçeleriyle Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısı civarında hayatı olumsuz etkiliyor.

Kar nedeniyle 37 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele ve yol açma çalışmalarına devam ediyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü bölgede yağışın gün boyu etkili olması bekleniyor.

JANDARMADAN SÜRÜCÜLERE UYARI

Yoğun kar alan yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 1 metreyi geçti.

TRT'ye ait verici ve NATO radar istasyonlarına giden yol ulaşıma kapandı. Bölgede İl Özel İdaresi ekipleri çalışma başlattı.

Sis ve tipi şeklinde devam eden kar yağışının hakim olduğu Mahya Tepe'de jandarma ekipleri de sürücüleri araçlarına zincir takmaları için uyarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN