Kumluca’nın yöresel yemekleri tanıtıldı

Kumluca’nın yöresel yemekleri tanıtıldı

Belediye ve Kumluca Kent Konseyi Başkanı Mustafa Köleoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin öncülüğünde Kumluca Expo'da düzenlenen “Yöresel Lezzetler Tanıtım Yemeği" Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, Kumluca İyi Parti İlçe Başkanı Bekir Bircan, Kumluca Saadet Partisi İlçe Başkanı Ergün Eren, Deva Partisi İlçe Başkanı Veysel Akın, Kumluca Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Songur, Kumluca Basını ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Arabaşı Çorbası, Bulgur Pilavı, Topak Kızartma, İnce Patlıcan Yemeği, Beydağ Fasulyesi Piyazı, Cive (Civge) Yemeği, Keşkek, Kabak Tatlısı, Mevsim Salata sergilendi ve davetlilere ikram edildi.

Kumluca yöresine ait yemeklerin sergilendiği etkinliğe ilişkin katılımcılara bilgi veren Başkan Köleoğlu ‘’Kumluca’mızda yetiştirmiş olduğumuz sağlıklı gıdalardan yapmış olduğumuz oluşan yöresel yemeklerimizle karşınızdayız. Bu yemeklerimizi Kumluca Expo aracılığıyla dünyaya yemek ve kültür turizmi olarak açmak istiyoruz. Bugün tanıtım için ilk soframızı hep beraber kurduk. Kumluca Ticaret Odamız, Kumluca Ticaret Borsamız ve Kumluca Belediyesi ile beraber tescillemem konusunda çalışmalarımızı büyütüyoruz. Bu çalışmanın lansmanı anlamında Kumluca Kent Konseyimiz de üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Bugün basınımıza tanıttığımız yemeklerimizi ileride turizme açarak ve Türkiye’ye büyük bir sofra kurarak tanıtacağız. Kumluca Expo’nun kuruluş amacı Kumluca’mızı tanıtmak içindi bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kumluca Kent Konseyi üyelerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederim’ ’dedi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce’’Geçmişini unutan geleceğinden umutlu olamaz. Geçmişimizde yemeklerimiz, Yörük tatlarımız hepsi aynı tatta ve güzellikte bugüne taşıyan başta Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu’na ve tüm ekibe çok teşekkür ediyorum. İlçemizde üretilen sebzelerle bu tatları tekrar bizlerle buluşturanlara çok teşekkür ederim’’ dedi.

Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş’’ Kumluca Belediye Başkanımızın düzenlemiş olduğu yöresel yemeklerimizin tanıtıldığı programa katıldık. Kumluca denilince akla Kumluca Domatesi ve örtü altı seracılık geliyordu. Yöresel yemeklerimizle bu algıyı daha da ileri götüreceğiz ‘’ dedi.

Kumluca Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Songur’’Kumluca Belediye’mizin öncülüğünde yapılan güzel yemeklerin tanıtımı için bir araya geldik. Yöresel yemeklerin tanıtımında ve yaşatılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim’’ dedi.

Kumluca İyi Parti İlçe Başkanı Bekir Bircan’’ Kent Konseyimizin düzenlemiş olduğu etkinlikle bugün burada yöresel yemeklerimizin tanıtımı için bir araya geldik. Kendi ürettiğimiz sebzelerden yapılan yemeklerin bu gibi organizasyonlarla daha da büyüyerek Kumluca Belediyesi, Kumluca Expo ve Kent Konseyi tarafından Türkiye’ye tanıtılmasını temenni ediyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’’ dedi.

Kumluca Saadet Partisi İlçe Başkanı Ergün Eren’’ Bugün Yöresel yemeklerimizin tanıtımı için toplanmış bulunuyoruz. Başta Belediye Başkanımız Mustafa Köleoğlu olmak üzere bu tanıtımda emeği geçen herkese teşekkür ederim’’ dedi.

Deva Partisi İlçe Başkanı Veysel Akın’’ Kumluca’ya özgü yemeklerimizin tanıtımı için buradayız. Bu tanıtımların çoğalarak büyümesini temenni ediyoruz’’ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN