Kuraklık tehlikesi kapıda: İstanbul barajlarında su seviyesi yüzde 39.98 'e geriledi

Kuraklık tehlikesi kapıda: İstanbul barajlarında su seviyesi yüzde 39.98 'e geriledi

İstanbul’da barajların doluluk oranları son günlerde vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. İSKİ'nin 1 Eylül 2025 Pazartesi günü açıkladığı verilere göre, İstanbul’a su sağlayan 10 barajın toplam doluluk oranı yüzde 39.98 olarak ölçüldü.

İstanbul’da su kaynakları kritik seviyelere yaklaşıyor. Son yıllarda yaşanan kuraklık ve artan su tüketimi nedeniyle baraj doluluk oranları vatandaşların gündemindeki en sıcak konular arasında yer alıyor. İSKİ’nin 1 Ağustos 2025 Pazartesi günü paylaştığı verilere göre, İstanbul’a su sağlayan 10 barajın toplam doluluk oranı yüzde 39.98 olarak ölçüldü.

Sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz mevsiminin yağışsız geçmesi ve su tüketiminin artması, barajlardaki seviyeyi kritik bir eşiğe taşıdı. Uzmanlar, yağışların yetersiz kalması halinde önümüzdeki aylarda su kesintilerinin gündeme gelebileceği konusunda uyarıyor.

b1-kkll

b2-r4lb

b3-gjen

b4-cipd

b5-gkkz

b6-tdfh

b7-el1c

b8-yjgm

b9-ocdq

b10-uji4

b11-hu7w

b12-xmpp

b13-nfar

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN