Kütahya kadın el emeği günleri başladı

Kütahya kadın el emeği günleri başladı

Kütahya Belediyesi ile Kütahya Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen Kütahya Kadın El Emeği Günleri, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’nin katılımıyla gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.

Çamlıbahçe Parkı’nda, Kütahya Kent Konseyi Başkanı Bülent Cebeci’nin de katılımıyla düzenlenen etkinlikte; kadın emeğini, üretimi ve dayanışmayı bir araya getiren el emeği ürünler stantlarda yerini aldı.

Programda konuşan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, kadınların ortaya koyduğu üretimin, kentin kültürünü, birikimini ve geleneklerini geleceğe aktaran önemli bir güç olduğunu ifade etti.

Sergi alanında yer alan her ürünün arkasında büyük bir emek ve hayat tecrübesi bulunduğunu belirten Kahveci, “Bir ilmeği sanata dönüştüren, ahşaba hayat veren, çamuru seramiğe dönüştüren ve geri dönüşüm ürünleriyle geleceğe mesaj veren kadınların emeği, kentimizin en kıymetli değerlerinden biridir” dedi.

Kadınların üretim süreçlerinde daha görünür olmasının ve sosyal yaşam içinde aktif rol üstlenmesinin önemine dikkat çeken Kahveci, özellikle ev hanımlarının, emeklilerin ve üretmeye devam eden tüm kadınların yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Üretimin bireyleri güçlendirdiğini, paylaşmanın ise toplumsal dayanışmayı artırdığını belirten Kahveci, kadın girişimciliğini ve el emeğine dayalı üretimi destekleyen çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Etkinlik kapsamında takı, ahşap, örgü, seramik, amigurumi, mum, makrome, punch ve kokulu taş gibi birçok farklı alanda hazırlanan ürünler ziyaretçilerle buluşurken, düzenlenecek atölye çalışmalarıyla katılımcılar da üretim süreçlerine doğrudan dahil olma fırsatı bulacak.

Dört gün boyunca devam edecek Kütahya Kadın El Emeği Günleri’nin kentin kültürel zenginliğine önemli katkılar sunması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN