Kuvvetli lodos İstanbul'u esir aldı: RO-RO gemisi battı

İstanbul Maltepe'de kuvvetli lodos nedeniyle akşam saatlerinde iskeleye demirli olan bir RO-RO gemisinin halatı kopunca kıyıya oturdu. Dalgaların etkisiyle iskeleye çarpan gemi gece saatlerinde ise su alarak battı.

İstanbul'da dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodos nedeniyle akşam saatlerinde Kumcular İskelesine demirli olan AYİS 1 isimli RO-RO gemisinin halatı kopunca kıyıya oturdu. Dalgaların etkisiyle iskeleye çarpan gemi gece saatlerinde ise su alarak battı.

Tedbir amaçlı Kıyı Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mehmetçik römorkörü olay yerinde geldi.

Yaklaşık 808 groston ağırlığındaki 67 metre uzunluğundaki gemi, gece saatlerinde fırtınanın şiddetiyle yan yattı. Gece saatlerinde ise dalgaların etkisiyle iskeleye çarpan gemi su alarak battı.

HALATLARINI KOPARIP KAYAYA VURDU

Gemi sahiplerinin arkadaşı olduğunu söyleyen Kerim Kılıç şu sözleri kaydetti:

"Şimdi zaten bu hava üç gündür dört gündür beklenen bir havaydı. Cumadan başladı, 3-5 dediğimiz bir hava bu şimdi, yalnız 5-7'ye kadar çıktı bu hava. Burada çıkartma gemileri bunlar. AYİS 1, AYİS 2 diye. AYİS 1 gemisi tabi halatlarını koparınca buraya bu şekilde yanladı ve kayalara vurup su aldı. Şu an battı. Sabah daha şiddetli bir hava daha var oda aşağı yukarı beş altı gibi diğer gemiye baştan hafif dokunuyor. Halatları kopan gemiler buraya doğru sürüklenmeye başladı. Bu gemi şuan yan yattı ilerideki gemi tumba oldu. Şimdi bu gemi pert oldu. Bu gemilerin sorunu olduğu için burada bağlıydı. Yarın sabah daha şiddetli bir hava bekliyoruz inşallah diğer gemilere bir şey olmaz. "

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN