Lodosta motosikletlere siper olan metrobüs şoförleri konuştu: İnsanlık görevimiz

İstanbul'da, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şiddetli lodos nedeniyle köprü üzerinde ilerlemekte zorlanan 4 motosiklet sürücüsüne kalkan olan otobüs şoförleri: 'Biz üstümüze düşeni yaptık. Hediye falan beklemiyoruz.'

İstanbul'da etkili olan lodos esnasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ilerlemekte güçlük çeken motosiklet sürücülerine kalkan olan İETT şoförleri Adem Çalışkan ve Osman Yurtseven, dünkü desteklerini anlattı.

Motorlu kuryelere kalkan olan metrobüs şoförleri şunları dile getirdi: ''Üstümüze düşeni yaptık, hediye beklemiyoruz. Seve seve yine olsa yaparız.''

'BEN DE MOTOR KULLANIYORUM'

OdaTV'den Fethi Yılmaz'ın haberine göre, 4 yıldır İBB’de metrobüs şoförü olarak çalışan Adem Çalışkan şu sözleri kaydetti:

"İlk etapta trafik çok yoğundu oraya doğru arkadan iki tane polis ekibi geldi ve biz yol verdik sağımızdan. Onlar kaza yerine gitti, biz de kaza olduğundan şüphelendik. Öndeki arkadaşım da vardı. Memur benim yanıma geldi, ‘kaptan motor zor durumda, ne yapabiliriz?’ diye sordu. Motorları araçlarımızın arasına aldık ve o şekilde ilerledik. Bu haberlerin çıktığını dahi bilmiyordum. Biraz önce eve geldim, çayımı içerken beni merkezden aradılar teşekkür etmek için. Benim o şekilde haberim oldu. Ben kendim de motor kullanıyorum. Motorcuları karşıya geçirdikten sonra biz durağımıza girdik zaten. "

'İNSANLIK GÖREVİMİZ'

17 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde şoför olarak görev yapan Osman Yurtsever, motosiklet kullanmaktan çok korktuğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

''Ben önden giden araçtım. Memur arkadaşlar durdurdu ve motorlar zor durumda, yardımcı olur musunuz dedi. Ben de tabi ki seve seve, ne gerekiyorsa yaparız dedim. Ben de bekledim, diğer araç gelince de beraber motorları aramıza aldık. Yavaş bir şekilde motorcu arkadaşlara köprüyü geçirdik.

Biz üstümüze düşeni yaptık. Hediye falan beklemiyoruz. Bu lodoslar, olumsuz hava şartları devam ettiği sürece biz yolda mahsur kalan herkese yardımcı oluruz. Bunlar bizim insanlık görevimiz. Ayrıca temsil ettiğimiz bir kurum var, ekmeğini yediğimiz bir kurum var. Bu değerler bizim için çok önemli. Önce insan.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN