Malatya'da pes dedirten görüntü: 4 yıllık binanın kolonundan tahta çıktı!

Malatya'da pes dedirten görüntü: 4 yıllık binanın kolonundan tahta çıktı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Malatya'da birçok bina yıkım yaşadı. Depremde ağır hasar alan Yeşilyurt ilçesindeki 10 katlı bir binanın kolon ve kiriş aralarında tahta parçalarının olduğu ortaya çıktı. Binada oturan vatandaşlar sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını istedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri olan Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Bostanbaşı Mahallesi'ndeki 10 katlı bir apartmanın kolon ve kiriş aralarında tahta parçalarının olduğu görüldü.

Binada oturan vatandaş, binanın kolon ve kiriş aralarına bırakılan tahta ve kadran parçalarını bırakanlar hakkında yasal işlem yapılması istedi.

6482237.jpg

"YASAL İŞLEM YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Binalarının hepsinin ağır hasarlı olduğunu belirten bina sakinlerinden İbrahim Alpay Karataş, “Girilmesi mümkün değil. Bazı kolonlarda depremden dolayı tahribat olduğu için bazı kolonlarda tahta ve kadran parçaları kiriş ve kolon arasına sıkıştırılmış. Bu da ister istemez binanın dayanma gücünü zayıflatıyor. İlgililer ve sorumlular hakkında her türlü yasal işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Ölen canların hesabının sorulmasını istiyoruz. İlgililerden tüm vatandaşlar adına destek bekliyoruz. Binada 2 yıldır oturuyorum ben. 2 yılda yapıldığını düşünün toplamda 4 yıl oldu. Sözde depreme dayanıklı etüt zemini yapılmış gözüküyor ama sorduğunuzda buralara çok katlı binaların yapılmaması gerektiğini söylüyorlar. Müteahhittinden, mimarından ve kim denetliyorsa onlardan yasal işlem yapılmasını istiyoruz” dedi.

6482233.jpg6482236.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN