Kızılay boykotu başladı! Çadır skandalının ardından o kurum, Kızılay ile ilişkisini resmen kesti

Kızılay boykotu başladı! Çadır skandalının ardından o kurum, Kızılay ile ilişkisini resmen kesti

Depremde çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay, kamuoyunda eleştiri oklarının hedefi olmaya devam ediyor. Kurumda yaşanan usulsüzlükler nedeniyle vatandaşların kan bağışı ve para yardımı yapmaktan imtina ettiği Kızılay'a karşı boykot başladı. Yurt genelinde on binlerce üyesi bulunan bir platform, Kızılay'a karşı aldığı boykot kararını resmen açıkladı. İşte, Kızılay'ı boykot eden o kurum...

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 Pazartesi günü yaşanan depremden üç gün sonra çeşitli sivil toplum kuruluşlarına çadır sattığı ortaya çıkarılan Kızılay'a yönelik tepkiler sürüyor.

Türkiye Tekel Bayileri Platform (TTBP) Başkanı Özgür Aybaş, deprem sürecinde skandalların merkezi haline gelen Kızılay'ın soda ürünlerini satmama kararı aldıklarını duyurdu.

"SİZ DE İÇMEYEREK DESTEK VERİN"

Aybaş, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Tekel Bayileri Platformu olarak Tekel bayilerinde Kızılay Soda ürünlerini satmama kararı aldık. Sizler de içmeyerek destek verin."

ozgur-aybas-ttbp-kizilay-boykotu.jpg

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye çadır gönderebilmek için çeşitli firmalarla iletişime geçtiklerini söyleyen Haluk Levent, firmaların en erken 1 hafta içerisinde çadır gönderebilecek durumda olduklarını, bunun üzerine Kızılay iştiraki Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş. ile iletişime geçtiklerini ve şirketten çadır satın aldıklarını açıkladı.

Levent, Erzincan'dan 8 tır ile 1232 adet çadırın Adıyaman ve Kahramanmaraş'a; Ankara'dan da 8 tır ile 918 adet çadırın Hatay'a gönderilmek üzere 10 Şubat'ta yüklendiğini ve aynı gece dağıtıldığını kaydetti.

Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş.'nin çadırları deprem bölgesine göndermek yerine satması tepki toplamış, bunun üzerine bir açıklama yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ahbap ve Kızılay’ın işbirliğinin 'ahlaki, akılcı ve yasal' olduğunu savunmuştu.

kizilay-cadiri.jpg

İddia ilk olarak Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel tarafından gündeme getirildi.

Murat Ağırel, 25 Şubat 2023 Cumartesi günü yayımlanan haberinde, "Kızılay, depremin üçüncü gününde AHBAP'a 46 milyon TL'lik çadır satışı yaptı" iddiasını ortaya koydu.

İddiaları Kızılay'a sorduğunu kaydeden Ağırel, Kızılay'dan, "Çadır üretiminin devamını sağlamak için ham madde bedelinin kabul edildiği" yanıtını aldığını yazdı.

Kızılay Başkanı Kınık ise Twitter hesabından yaptığı son açıklamada, "Basında yer alan konu Kızılay'a sürdürülebilir gelir üreten insani yardım afet alanında uzmanlaşmış şirketlerimizin faaliyetleridir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN