Kızılay'da bu kez özgeçmiş skandalı! Furkan Özdemir'in CV'sinde yazanlar okuyanları acı acı güldürdü

Kızılay'da bu kez özgeçmiş skandalı! Furkan Özdemir'in CV'sinde yazanlar okuyanları acı acı güldürdü

Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Furkan Özdemir'in özgeçmişi alay konusu oldu. Kızılay'ın genckizilay.org.tr internet sitesinde yer alan Furkan Özdemir'in CV'sinde yer verdiği yetkinlikler 'Pes' dedirtti. İşte, o skandal özgeçmiş...

On binlerce insanın yaşamını yitirdiği, yüz binlerce insanın evsiz kaldığı Kahramanmaraş depreminde bölgeye çadır göndermek yerine felaketin ilk günlerinde sivil toplum kuruluşlarına çadırı parayla sattığı ortaya çıkan Kızılay bu kez skandal bir özgeçmişle gündem oldu.

kizilay-furkan-ozdemir-cv-ozgecmis-4.jpeg

İLKOKULDA SINIF BAŞKANLIĞI YAPMIŞ

Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Furkan Özdemir'in CV'sinde yer alan bilgilerde şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul'da doğdu. 5. sınıfta okul başkan yardımcısı 8.sınıfta okul başkanı seçildi. Eğitim hayatının erken dönemlerinde başlayan başkanlık serüveni lisede de devam etti. 4 senede 4 lise değiştirdi ve 4 farklı okulda, okul başkanlığı yaptı."

kizilay-furkan-ozdemir-cv-ozgecmis-3.jpg

İNTERNET SİTESİNE ERİŞİM SAĞLANAMIYOR

Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Furkan Özdemir'in özgeçmişinin gündem olmasının ardından genckizilay.org.tr web sayfası geçici süreyle 'bakım' gerekçesiyle kapatıldı. Daha sonra açılan internet sitesinde Furkan Kızılay'ın özgeçmişinde alay konusu olan kısımların yer almadığı görüldü.

kizilay-furkan-ozdemir-cv-ozgecmis-1.jpg

NE OLMUŞTU?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye çadır gönderebilmek için çeşitli firmalarla iletişime geçtiklerini söyleyen Haluk Levent, firmaların en erken 1 hafta içerisinde çadır gönderebilecek durumda olduklarını, bunun üzerine Kızılay iştiraki Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş. ile iletişime geçtiklerini ve şirketten çadır satın aldıklarını açıkladı.

Levent, Erzincan'dan 8 tır ile 1232 adet çadırın Adıyaman ve Kahramanmaraş'a; Ankara'dan da 8 tır ile 918 adet çadırın Hatay'a gönderilmek üzere 10 Şubat'ta yüklendiğini ve aynı gece dağıtıldığını kaydetti.

Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş.'nin çadırları deprem bölgesine göndermek yerine satması tepki toplamış, bunun üzerine bir açıklama yapan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Ahbap ve Kızılay’ın işbirliğinin 'ahlaki, akılcı ve yasal' olduğunu savunmuştu.

2023/03/02/kizilay-cadiri.jpg

İddia ilk olarak Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel tarafından gündeme getirildi.

Murat Ağırel, 25 Şubat 2023 Cumartesi günü yayımlanan haberinde, "Kızılay, depremin üçüncü gününde AHBAP'a 46 milyon TL'lik çadır satışı yaptı" iddiasını ortaya koydu.

İddiaları Kızılay'a sorduğunu kaydeden Ağırel, Kızılay'dan, "Çadır üretiminin devamını sağlamak için ham madde bedelinin kabul edildiği" yanıtını aldığını yazdı.

Kızılay Başkanı Kınık ise Twitter hesabından yaptığı son açıklamada, "Basında yer alan konu Kızılay'a sürdürülebilir gelir üreten insani yardım afet alanında uzmanlaşmış şirketlerimizin faaliyetleridir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN